Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Laos Wildlife Rescue Centre

Deze e-mail kregen wij, van Laos Wildlife Rescue Centre (LWRC) zusterorganisatie van Edwins'WFFT. 

Via Edwin Wiek zijn wij te weten gekomen over uw organisatie en de fantastische steun die u biedt aan dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd. Ik zie dat u al een aantal keer reddingsacties van ons hebt gedeeld, maar Edwin raadde aan om ons even officieel voor te stellen. Mijn naam is Michelle Walhout en samen met mijn man Sebastien runnen wij het Laos Wildlife Rescue Centre (LWRC) in Laos ongeveer 60 km ten noorden van de hoofdstad. LWRC is het eerste officiële opvangcentrum van het land dat in staat is verschillende diersoorten vanuit nationaal niveau en in samenwerking met de overheid op te vangen.

Wij zijn een zusterorganisatie van Edwins' WFFT. LWRC bestaat inmiddels iets meer dan een jaar. Wij hebben de oude vervallen nationale dierentuin overgenomen (inclusief alle dieren) en zijn samen met Edwin de uitdaging aangegaan om deze dierentuin in de loop van de komende jaren om te toveren naar een opvangcentrum van internationale standaard.

De dierentuin zal uiteindelijk volledig zijn deuren sluiten, en alle dieren zullen de rest van hun leven vredig bij ons kunnen slijten. Laos is een land waarin illegale handel (in beren) nog enorm veel voorkomt. Galblaas 'boerderijen' zijn nog legaal en daarbij is de handel in baby beren (om door te vieren naar Vietnam en China) onvoorstelbaar groot. In ons eerste jaar hebben wij maar liefst 5 baby beren en 3 volwassen beren gered. Daarnaast hebben wij de zorg voor de 16 zwaar verwaarloosde beren van de dierentuin overgenomen, met meerdere beren momenteel op de 'wachtlijst' omdat we niet snel genoeg kunnen uitbreiden door gebrek aan fondsen. Deze week staan we opnieuw oog in oog met een baby beertje dat redding nodig heeft en waar we momenteel fondsen voor zoeken.

Foto's