Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Oliver. In Memoriam

Vanaf het begin, heeft deze beer zoveel mensen geïnspireerd, en zoveel veel mensen bij elkaar gebracht. Ik zal dit nooit meer vergeten, zoveel  bezorgde mensen die hielpen bij de noodoperatie onderweg, toen onze dierenartsen hem aan het opereren waren in het kleine stadje Shanxi, terwijl de helft van de stad ernaar stond te kijken!

Toen we Oliver hadden gered, was hij op sterven na dood, omdat hij werd gedwongen om 30 jaar lang een metal Jacket te dragen waar gal werd afgetapt- zijn hele leven lang.

De vier uur durende operatie kwam na de redding, wij moesten noodgedwongen stoppen  nabij het dichtstbijzijnde ziekenhuis, omdat Oliver heel erg ziek werd. Het ziekenhuis was zo vriendelijk ons team te helpen met zuurstof, warm water en handdoeken die zij nodig hadden voor de operatie. Oliver's verhaal blijft inspireren. Van zijn redding werd een film gemaakt: Cages of Shame, die nog over de hele wereld bekeken wordt. Door deze beer is er weer een nieuwe generatie actievoeders ontstaan. Oliver bracht mensen bij elkaar die dag in 2010, zijn strijd zal ons altijd blijven inspireren, en zijn nalatenschap zal voortleven. We zijn kapot van zijn overlijden. Ondanks alles wat hij had meegemaakt, was hij de meest zachtaardige, lieve beer. Met onvolgroeide poten van tientallen jaren in een kooi, genoot hij van het warme weer en van het zwembad; hij deed zijn neus onder water en maakte ons aan het lachen als wij keken hoe hij bellen aan het blazen was"
 
Oliver is het boegbeeld van onze strijd tegen de galberenindustrie en zijn verhaal is zó belangrijk om het lijden van de duizenden beren aan de kaak te stellen, die nog steeds wegkwijnen op de beerboerderijen in China.
 
In gedachten aan Oliver
 
Uw donatie zal worden gebruikt om onze campagne tegen berengalboerderijen voort te zetten en te zorgen voor de beren die wij hebben gered.