Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Twee kostbare jonge geschenken voor Kerst 2012

 

Twee jonge kraagberen zijn veilig aangekomen op het beren opvangcentrum in China, na een lange reis uit het bergland van de Yibin Provincie. Het duo werd onlangs in beslag genomen door het Sichuan Forestry Department van plaatselijke bevolking, die hen twee jaar geleden in het wild vonden. En de naam hebben gekregen Rudolph en Holly, wennen deze twee beren al snel aan het verblijf in het revalidatie en hun omgeving, en krijgen al een voorproefje van het mooie leven in het opvangcentrum. Ze worden geschat op nog geen twee jaar oud en lijken in redelijk goede gezondheid te zijn. Zonder ovige kwalen en met een gewicht van rond de 70 tot 80 kilo. De dorpelingen hebben goed voor deze twee kleine beren gezorgd, ze zijn gezond, en goed in veilig gesteld door de bewoners.

Echter, naarmate de jongen groter werden, kwam bij de dorpelingen ook het besef dat het zorgen voor hen steeds moeilijker zou worden, en gingen op zoek naar een nieuw tehuis voor de beren. Men denkt wel dat ze benaderd zijn door potentiële kopers die de bedoeling hadden de beren te misbruiken voor het aftappen van hun gal, de dorpelingen gingen ermee akkoord om samen te werken met het Sichuan Forestry Department om een andere oplossing te vinden. Daaropvolgend werden deze twee lieve jongen beren overhandigd aan Animals Asia.

Na een lange rit vanuit de Yinbin Provincie, waren Rudolph en Holly erg op hun hoede en bij aankomst heel erg nerveus. Nadat ze van de truck af gehaald werden, gaven de beermanagers ze snel mogelijk verse groenten en fruit met een smakelijke aardbeiensaus om ze te kalmeren en tot rust te brengen.
Het team behandelde de beren zorgvuldig en brachten ze over in hun transportkooien, waar ze in zullen blijven gedurende hun quarantaine periode, om op kracht te kunnen komen en hun verzorgers zullen leren te vertrouwen. Ze zitten wel in aparte kooien, maar worden naast elkaar geplaatst zodat ze dicht bij elkaar kunnen blijven. Nadat later deze week hun gezondheid gecontroleerd is, kunnen ze de rest van hun quarantaine periode weer met elkaar doorbrengen in het grote berenverblijf in het revalidatie gebied voordat ze volledig geïntegreerd zullen worden in het  opvangcentrum.


Nieuw geplaatst


Sterilisatie project

Sterilisatie project

Meer lezen..
Het doel is bereikt

Het doel is bereikt

Meer lezen..
Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Meer lezen..