Save The Moonbears
Sweden Nederlands

China 2014

China 2014 » 130 beren gered
Goed nieuws: Grootste redding ooit!

Vandaag kregen wij een heel bijzonder bericht door van onze collega’s van Animals Asia.

Een complete galberen-boerderij in China met maar liefst 130 beren, zal in zijn geheel worden overgenomen door onze moeder- organisatie. Deze zal dan vervolgens worden omgebouwd tot een  educatief berenopvangcentrum.
In de omgeving van de Chinese  stad Nanning , zaten de 130 dieren in veel te kleine kooien in deze boerderij opgesloten vanaf hun geboorte. En leken daar de rest van hun leven in verschrikkelijke omstandigheden te moeten blijven leven. De boer fokte deze beren  om hun gal te kunnen aftappen. Maar het was zijn dochter, die hem op andere gedachten bracht. Zij is een groot dierenliefhebber en overtuigde haar vader om met deze wreedheden te gaan stoppen. Er werd contact opgenomen met Animals Asia en die konden deze grote boerderij overnemen voor een redelijk bedrag. Zij staan nu voor de grote uitdaging, om deze voormalige galboerderij om te zetten in een beren-opvangcentrum in combinatie met een educatief centrum. Door de goede samenwerking met de locale Chinese regering, zal dit nieuwe opvangcentrum zelfs banen gaan opleveren aan negen landarbeiders. Zij worden omgeschoold tot berenverzorgers.

Is dit geen geweldig mooi nieuws? Wij zien dit niet als zomaar een reddingsactie, maar menen dat dit een belangrijke mijlpaal is in het jarenlange streven om deze galboerderijen te laten stoppen met hun activiteiten. Hopelijk zal dit goede initiatief worden gevolgd door nog meer boeren. Vanwege deze grote redding  hebben wij uw steun meer dan ooit nu heel hard nodig! Er is veel geld nodig voor de renovatie van de boerderij en voor de medische zorg van de aanwezige galberen.

Help mee om deze boerderij om te zetten in een nieuw berenhuis. Nu met veel liefde voor de dieren!
Alvast heel veel dank voor uw steun.Nieuw geplaatst


Sterilisatie project

Sterilisatie project

Meer lezen..
Het doel is bereikt

Het doel is bereikt

Meer lezen..
Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Meer lezen..