Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Nieuws 2015

Nieuws 2015 » Beer 14 nu ook gered
Eerder konden wij u al berichten over de fantastische redding van een 13-tal galberen uit een galboerderij in Vietnam. Daarbij moest er in juni helaas 1 galbeer noodgedwongen achterblijven vanwege het hoogoplopende agressie van de eigenaar. De medewerkers van Animals Asia waren echter vast van plan om ook deze laatste beer uit deze vreselijke plek weg te halen. Vorige week was het dan zover en heeft het team opnieuw de lange tocht afgelegd om ook Honey uit handen van haar jarenlange kweller te halen en naar het speciale reservaat over te brengen. Meer>>>>

 

#animalsasia bear rescue happening now in #Vietnam. Check our Facebook and Twitter for live updates.

A video posted by Animals Asia (@animalsasia) on

5 september 2015, 14.00 uur:
Nadat de medewerkers van Animals Asia erin geslaagd zijn, om de laatste galbeer vanuit een galboerderij nu ook te hebben bevrijd, zit deze beer Honey nu eindelijk ook in de vrachtauto. Op weg naar het eigen reservaat in Tam Dao. Lof van alle kanten voor het bevrijdingsteam! Zij hadden Honey al veel eerder willen verlossen, maar werden toen weggestuurd. Ze beloofden dat ze zouden terugkomen, en ze hielden woord. Ze hebben het nooit opgegeven. Lof eveneens voor de autoriteiten, die de redders steeds hebben aangemoedigd. Afgelopen nacht nog ontving het team het bericht dat de bevrijding kon doorgaan en kregen ze het advies om in allerijl op weg te gaan, voor het geval dat er verandering zou komen in de situatie. De spanning was dan ook duidelijk aanwezig bij het reddingsteam!

6 september 2015 - 9.12 uur:
We hadden gehoopt u foto`s te kunnen laten zien van de aankomst van Honey bij het reservaat, maar helaas waren er technische problemen met de fotoapparatuur. Na de hele avond te hebben doorgereden, komt de vrachtwagen pas om half een 's nachts met Honey aan bij het reddingscentrum, haar nieuwe woonplek. Eerst zal ze nog 45 dagen in quarantaine gaan doorbrengen, waarbij de medewerkers van Animals Asia haar zullen verwennen met lekkere hapjes en spelletjes. Na enige tijd zal ze naar haar eigen plekje gebracht worden. Daar zal ze voor het eerst een vriendje krijgen en uiteindelijk zal ze eindelijk zelf naar buiten kunnen gaan. Om over gras te kunnen lopen en om zich te kunnen koesteren in het zonlicht. Ze is nu thuis, bij mensen die van haar houden. Haar nachtmerrie is voorbij! Het goede leven dat ze zo verdient begint hier. Niemand zal haar ooit meer kwaad doen....

In plaats van met een foto van de aankomst van Honey, ziet u hier het opgetogen reddingsteam, die eerder op de dag werd gemaakt. Honey zit nog in de vrachtauto achter hen, klaar om van daaruit haar nieuwe leven te beginnen.   
Zij is nu 15 jaar oud en we hopen dat ze nog heel veel jaren voor zich heeft, waarin ze kan genieten van de frisse lucht, samen met haar nieuwe vrienden. Het is een hele taak om haar de rest van haar leven te verzorgen: ze is een van de bijna 400 beren die we in China en Vietnam nu al voor altijd onder onze hoede hebben.

Wat is nu de algemene stand van zaken? Nu ook galbeer Honey in het reservaat zit, betekent dit dat er in totaal nog 16 beren vanuit die provincie verlost dienen te worden. Gelukkig met steun van de autoriteiten, die er zelfs op aandringen dat het gebied nu spoedig  galberen-vrij zal worden gemaakt. Het team van Animals Asia Vietnam zal hieraan vanaf vandaag hard gaan werken en zo spoedig mogelijk teruggaan om ook de andere achtergebleven beren te bevrijden.
Als u bereid bent een donatie te doen, dan is het daarvoor nu het ideale moment. Tot 30 september worden namelijk alle giften verdubbeld. Maar u kunt ook een afspraak met ons maken om maandelijks een bedrag voor een beer te sponsoren. Alvast hartelijk dank voor uw vrijgevigheid. Wij kunnen de dieren alleen maar helpen door de steun die we van u krijgen. Wij zijn u dankbaar dat u in ons en in ons werk gelooft. Wij zullen dat voortzetten totdat de wreedheden in Azie naar de dieren beeindigd zijn.

Dierenarts Weng treft voorbereidingen voor een gezondheidsonderzoek. Honey wordt verdoofd, voordat zij uit haar kooi wordt gehaald. Waar Honey in de vrachtwagen wordt getild: Honey gaat in de reddings-auto, op weg naar haar nieuwe en veel betere thuis.
 
Onder 4 kleine fotos: Dierenarts Weng en assistente Lisa doen een snel, voorlopig onderzoek bij Honey, vlak voor het vertrek. We horen nu dat Beer no. 14 een vrouwtje is. Ze heet nu Honey (Misa was haar boerderij-naam).
 
Dierenarts-assistente leidt Honey met honing af, terwijl het team zijn kooi openbreekt.
Directeur van Animals Asia Vietnam legt omstanders uit wat er verder gaat gebeuren. Dierenarts Weng en assistente Lisa maken zich klaar voor vertrek.
Honey in de kooi op reis naar huis, waar haar een blauwe lucht, groen gras, heerlijk voedsel en nieuwe vriendjes wachten.
 
Dierenarts Weng treft voorbereidingen voor een gezondheids-onderzoek. Honey wordt verdoofd voordat zij uit haar kooi wordt gehaald. Zo te zien lijdt zij aan ondergewicht. Haar gezondheid zal direct na de bevrijding onderzocht worden.
 
Het team is fantastisch. Ze geven nooit de moed op. Ze kregen vrijdag toestemming voor de reddingsactie en wilden het vertrek niet uit te stellen. Ze zijn nu op de terugweg met de beer. Spoedig meer nieuws.
 
Ons team is opnieuw in Quang Ninh, Vietnam, om de 14de galbeer te verlossen, wat hun eerder werd verhinderd. Meer>>>>>