Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Nieuws 2015

Nieuws 2015 » Ben Ben
Na maandenlang onderzoek naar een grote dierenhandelaar zijn bij een grote inval op 21 februari jl. in Bandung vele dieren in beslag genomen door Stichting JAAN in samenwerking met de nationale politie.
 
Onder deze dieren was ook Ben Ben, een baby-Sunbeertje, dat gevangengenomen werd in de Sumatraanse Ansebossen. Ben Ben is het slachtoffer geworden van het omkappen van het tropisch regenwoud in Sumatra ten behoeve van de palmolie-industrie. Ben Ben werd als baby bij zijn moeder weggehaald en is dus aan mensen gewend. Het diertje zit nu in het opvangcentrum Cikananga, dat gerund wordt door Willemijn. Door de té grote gewenning aan mensen is de kans dat Ben Ben teruggezet kan worden in de natuur is zeer klein.

Uit ervaring weten we dat deze gedomesticeerde beertjes moeilijk onafhankelijk worden. Toch is het rehabilitatie-proces in volle gang, en is onze hoop groot dat Ben Ben uiteindelijk toch teruggebracht kan worden naar een natuurlijke omgeving. Maar voor Ben Ben is sowieso geld hard nodig om een mooie buitenkooi voor hem te maken.
 
Wij hopen dat u Ben Ben wilt steunen! Uw donatie voor Ben Ben is dan ook zéér welkom!