Save The Moonbears
Sweden Nederlands

China 2013

China 2013 » De beren zijn aan het herstellen
Alle  zes  beren die gered zijn in het nieuwe jaar, zijn nu herstellende naar het verwijderen van hun galblazen.

Alle zes de beren die gered zijn in het nieuwe jaar zijn nu herstellende. Nu een maand geleden kwamen deze beren aan op ons opvangcentrum in Chengdu. De beren kwamen uit een berengalboerderij uit  Sichuan, bij alle beren zijn de galblazen succesvol verwijderd.De operaties zijn nodig voor alle beren, omdat zij uit een boerderij komen en veel schade hebben, die veroorzaakt zijn door de chirurgische verminkingen, zoals een (fistel) Een fistel ontstaat meestal na een ontsteking in de lichaamsholte of in de klier. Als de ontsteking zich heeft uitgebreid tot de huid kan deze spontaan openbreken, of worden doorgebroken) door regelmatig van het aftappen van gal. Voor de meeste beren is de overdracht van een boerderij kooi naar een nieuwe behuizing een fysieke belemmering.

De laatste beer die geopereerd werd was Katie. Een jonge beer die er iets beter aan toe was dan de anderen beren. Katie had last van galstenen, die ondragelijk veel pijn hebben veroorzaakt bij deze beer. Haar galblaas is verwijderd , ze is een mooie jonge beer met een mooie vacht.

Een anderen beer genaamd peter die binnen werd gebracht zat in een hele kleine kooi, die plus mines 3 meter lang nog geen twee meter hoog en nog geen meter breed. Dit is het kleinste kooi wat het personeel ooit heeft gezien. Deze beer heeft waarschijnlijk het grootse deel van zijn leven in deze kooi gezeten.Bij de operatie van peter ontdekte de dierenartsen dat zijn galblaas al verwijderd was. De beer was op tijd gered. 

Aan het dominante gedrag van de beren kon je zien dat beren veel pijn hadden. Deze dag werd Xuan Xuan  op een soort van tandartsstoel  neergelegd voor het controleren van haar gebit.De schade aan haar gebit was geen prettig  gezicht.Het feit dat haar zenuwen blootlagen moet voor deze beer  een vreselijk trauma geweest zijn. Nu alles onder controle is waren we heel blij dat deze beer nu zonder pijn door het leven kan gaan, na jaren veel pijn te hebben geleden.

Shamrock , Manuka en Peter zijn de eerste drie beren van de zes die voor het eerst naar buiten gaan. Deze beren hebben maximaal 10 jaar  lang in kleine kooien opgesloten gezeten op een boerderij voor het aftappen voor hun gal. 


Bladeren:

4>

OliverOliver
Olivier hersteld van oogoperatie

Bladeren:

>

De zes geredde beren.De zes geredde beren.

OliverOliver
Gered uit een gal boerderij

Operatie berenOperatie beren


Nieuw geplaatst


Sterilisatie project

Sterilisatie project

Meer lezen..
Het doel is bereikt

Het doel is bereikt

Meer lezen..
Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Meer lezen..