Save The Moonbears
Sweden Nederlands

China 2013

China 2013 » De zes geredde beren.
De zes beren die gered zijn in het nieuwe jaar zijn allemaal succesvol verplaatst naar de zogenaamde berenholen, de ruimtes waar ze  kunnen lopen, spelen en slapen. Dit is de laatste stap in hun revalidatie voordat ze kunnen gaan genieten van de vrijheid om naar buiten te kunnen gaan voor de eerste keer.

De beren kwamen op 9 januari 2013 aan op het opvangcentrum van Animals Asia in Chengdu, China, van een illegale berenboerderij in de provincie Sichuan. Sindsdien hebben het berenteam en het team van dierenartsen hard gewerkt om met hun revalidatie te helpen en hen voor te bereiden op de open ruimtes van behuizingen op het opvangcentrum.

Bij aankomst van de beren werd hun gezondheid gecontroleerd, zodat de dierenartsen konden zien welke vorm van onmiddellijke zorg zij nodig hadden. Als gevolg van de methoden van gal extractie, moest bij alle beren de galblaas verwijderd worden. Daarnaast lijden alle beren aan ernstige tand problemen door het jarenlange gestrest bijten op de tralies van hun kooien.
Andere problemen, de beren zijn  onder hun gewicht en hebben afbraak van spierweefsel en artritis, veroorzaakt door jaren  opsluiting.

Nu, na een quarantaine proces van 45 dagen en een periode daarna van “rust” na de operatie in de herstelkooien, zijn de beren verhuisd naar grotere behuizingen. Elke behuizing grenst aan een open ruimte buiten, waar ze uiteindelijk voor de eerste keer in hun leven in de natuur zullen kunnen leven.

De oprichtster van Animals Asia Jill Robinson legt uit:

De eerste stap was om hen uit de kleine, roestige boerderij kooien te halen waarin ze zoveel jaren opgesloten hadden gezeten. Na de operaties werden ze verplaatst naar de grotere herstelkooien waarin ze zich eindelijk uit konden strekken, maar die er tevens voor zorgen dat ze zichzelf niet kunnen bezeren wanneer ze meer kracht krijgen.

De laatste paar weken toen hun kracht terugkeerde, hebben we hen geobserveerd vanuit een gedragswetenschappelijk oogpunt. Het uitwerken van welke beren geschikt zijn voor welke behuizingen.Je denkt dat de beren wanhopig op zoek zijn naar open ruimtes door hun verleden, maar iedere stap is een belangrijke aanpassing voor hen.


Bladeren:

4>

OliverOliver
Olivier hersteld van oogoperatie

De beren zijn aan het herstellenDe beren zijn aan het herstellen

Bladeren:

>

OliverOliver
Gered uit een gal boerderij

Operatie berenOperatie beren


Nieuw geplaatst


Sterilisatie project

Sterilisatie project

Meer lezen..
Het doel is bereikt

Het doel is bereikt

Meer lezen..
Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Meer lezen..