Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Nieuws 2016

Nieuws 2016 » Het doel is bereikt
De vier maanberen, die we enige tijd geleden moesten achterlaten, zijn bevrijd!
 
We stellen u voor: de mooie Su Su, Dau Phu (Tofu in het Vietnamees), Binh Minh en Jarai. Nieuwe namen, waarmee het begin van hun nieuwe levens wordt ingeluid.

 
Na vijf jaren van moeizame onderhandelingen kwamen vrijdag  teams voor spoedeisende bevrijding bij de boerderijen aan, uitermate geschokt door de toestanden die ze daar aantroffen. Binh Minh zat opgesloten in de meest ellendige kooi die ons team ooit gezien had (zie de foto hierboven). De vloer van de kooi was in elkaar gezakt, waardoor spijkers met scherpe punten er in alle richtingen uitstaken. Anders dan de andere – eveneens nerveuze – beren, probeerde Binh Minh wanhopig uit de martelkamer, waarin hij al zo`n tien jaar zat, te ontsnappen naar het betrekkelijke gerief van ons reddingsvoertuig.
 
Dank zij u kwamen de beren, na een reis van vier dagen, over een afstand van 1200 km door Vietnam, aan bij ons Vietnamese reservaat – hun nieuwe tehuis, waar ze voorgoed zullen blijven. Maar ons werk om deze beren te bevrijden is daarom nog niet voltooid. Niet één van de dieren verkeert in goede gezondheid, en we zijn vooral ernstig bezorgd over Su Su. Haar buik vertoont een enorm gezwel, men vermoedt dat ze een hernia heeft, en ze moet met spoed geopereerd worden. De eigenaren hebben haar zeven jaar lang aan haar ziekte laten lijden, zonder dat er een dierenarts werd ingeschakeld, zonder dat ze pijnstillers kreeg. Niemand heeft zich om haar bekommerd.........

 
Wilt U vandaag  een speciale gift aan ons overmaken, om ons te helpen de gezondheid van Su Su en haar vrienden te verbeteren? Als U vandaag nog doneert, zal Uw welkome gave VERDUBBELD worden door Olsen Animal Trust, die het edelmoedige aanbod heeft gedaan om aan elke ontvangen gift een zelfde bedrag bij te dragen, om zo steun te verlenen aan de volgende stappen van onze bevrijdingsacties: het bieden van de onontbeerlijke zorg en het herstellen van deze lichamelijk en psychisch zwaar beschadigde beren. Wilt u alstublieft helpen om dit herstel mogelijk te maken?
 
Rapporten suggereren Pizza beer wordt verplaatst van Grandview Mall in Guangzhou om een oceaan park in China.Hieruit volgt wijdverbreide oproepen tot haar vrijlating van het winkelcentrum faciliteit. Animals Asia had ontmoet met Grandview bazen bij twee gelegenheden. Ze waren in staat om advies te geven over de beste manier om de stress waarmee Pizza, terwijl ook bepleiten dat voorzieningen ontoereikend waren verminderen.

Animals Asia is verheugd over het nieuws dat de Pizza van Grandview Mall zal worden verplaatst, maar zorg blijft over de faciliteiten op haar nieuwe locatie en wat haar toekomst in petto heeft.Echter, het feit dat de dierenliefhebbers in staat waren om hun stem te laten horen over dit onderwerp wijst op een groeiende zorg voor de dieren in China.Animals Asia heeft lang gewerkt om het lot van dieren in gevangenschap te bevorderen gehouden in slechte omstandigheden en zal zich blijven inzetten voor alle dieren geconfronteerd met wreedheid.