Save The Moonbears
Sweden Nederlands

China 2013

China 2013 » OliverGered uit een gal boerderij

Oliver, een van de meest geliefde beer op onze opvangcentrum in China is herstellende van een oogoperatie.  Hij had een lensluxatie waarbij de lens beweegt  waardoor er ontstekingen ontstaan met veel pijn en ongemak.

Oliver was één van de beren die gered is in April 2010 van een beerboederij in de provincie Shandong in China. Na vier dagen 2400 kilometer te hebben gereden , moesten we met spoed stoppen voor een spoedoperatie, het ging niet goed met Oliver. Het team van dierenartsen, Animals Asia  moesten snel ingrijpen om het leven van deze beer te redden. Oliver werd ter plaatsen geopereerd in de vrachtauto, en zijn galblaas werd meteen verwijderd.Oliver zat samen met nog zeven beren gevangen op een boerderij in Weihai.

Deze beren droegen metalen harnassen (Metal Jackets) dit is het vreselijkste en bruutste gal aftappen wat je maar kunt bedenken, dit wat allang verboden is door de Chinese  autoriteiten. Oliver heeft  10 jaar doorgebracht op de Shandong boerderij en nog eens 20 jaar gevangen op andere boerderijen.

Oliver heeft 30 jaar doorgebracht op galboerderijen, normale leven van een beer is 30 jaar. Oliver overleefde zijn beproeving, en bloeit nu op in ons opvangcentrum. Oliver werd een internationale inspiratie, met zijn dramatische redding, met een  prominente plaats in de film "Cages of Shame".

Oliver heeft 30 jaar geleefd op beerboerderijen,  hij was gefokt voor een leven lang te leven op de beerboerderijen. Het is een wonder dat deze beer dit allemaal heeft overleefd. Nu hij bij ons is op het opvangcentrum genieten wij volop van deze beer, wij hopen dan ook met hulp van u , nog meer beren te redden zoals Oliver en vele anderen. Zonder u steun hadden wij dit niet mogelijk kunnen maken.Het is een wonder dat Oliver nog leeft, na alles wat deze beer heeft meegemaakt. Oliver we houden van je, en we hopen nog lang van je te mogen genieten.


Bladeren:

>

Operatie berenOperatie beren

Zes beren gered in ChinaZes beren gered in China
Zes beren gered van een illegale galboerderij in China!


Nieuw geplaatst


Sterilisatie project

Sterilisatie project

Meer lezen..
Het doel is bereikt

Het doel is bereikt

Meer lezen..
Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Galberen in Vietnam zijn aan het verdwijnen

Meer lezen..