Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Nieuws 2015

Nieuws 2015 » Sunbeertje
Ben-Ben is een jonge beer van ongeveer 10 maanden oud die eigenlijk nog de zorg nodig zou moeten hebben van zijn moeder! Maar door alles wat Ben-Ben al heeft meegemaakt (weggehaald bij moeder, misschien is de moeder zelfs wel doodgeschoten, en vervolgens is hij in de dierenhandel terecht gekomen), is hij al behoorlijk zelfstandig. Melk drinken wil hij dan ook niet meer. De avond dat hij aankwam hier in Cikananga was hij erg gestrest, de inbeslagnamen, transport en wie weet wat hij daarvoor allemaal heeft doorgemaakt, hebben natuurlijk een behoorlijke inpakt gehad op hem.

De eerste dagen na aankomst hebben we hem dan ook eerst in onze dierenkliniek gehouden zodat we hem extra zorg konden geven en beter in de gaten konden houden. Maar dit bleek voor hem niet echt nodig te zijn en het maakten hem eigenlijk alleen maar nog gestrester dan hij al was. Daarom hebben we hem na 3 dagen verhuist naar een van de buiten enclosures in het park. Hier heeft hij de ruimte om te klimmen en te spelen.

Inmiddels  na 1.5 week bij ons in het centrum begint Ben-Ben zich gelukkig wat meer op zijn gemak te voelen. Hij eet goed en is druk in de weer met de verrijking die hij iedere dag krijgt.