Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Vietnam 2016

Vietnam 2016 » Weer een beer gered in Vietnam.
Onlangs is er door Animals Asia weer een reddingsactie van een galbeer uitgevoerd in het Vietnamese Danang, op een afstand van 800 km van het dierenwelzijns-reservaat bij Hanoi. Het dier is een 13 jaar oude berin en waarschijnlijk is ze als jong beertje gevangen genomen en heeft ze sindsdien in een kooi gezeten.
We mogen aannemen dat de beer gehouden is voor het aftappen van de gal, zoals met al deze bevrijde beren het geval is, maar het team kan hiervan pas zeker zijn, als zij na terugkomst een grondig medisch onderzoek hebben verricht. Wat we wèl weten is dat deze beer een afschuwelijk-lange tijd in een kooi opgesloten heeft gezeten, en het team ziet er verlangend naar uit haar een ander leven te geven.
Het heeft het team 2 dagen reizen gekost om terug te zijn in het reservaat, waar de beer in quarantaine is geplaatst en daarna is er onmiddellijk met de medische verzorging begonnen.
In het afgelopen jaar 2015 zijn er door het team in Vietnam 41 galberen bevrijd.  Hiervan zijn er 33 uit de provincie Quang Ninh, waar het houden van beren voor de gal nu definitief stopgezet is.  De bovengenoemde berin zal de 162ste zijn die door Animals Asia in heel Vietnam bevrijd is. Daarvan worden er nog 150 verzorgd in het reservaat van het National Park van Tam Dao. Men schat dat er in geheel Vietnam nog steeds ca. 1200 beren in kooien opgesloten zitten voor de gal-industrie.
In China, waar zeker nog tienduizend galberen in kooien leven, heeft Animals Asia tot nu toe 417 dieren bevrijd.

U ziet er blijft nog genoeg werk te doen en uw steun blijft van het grootste belang.
Zonder uw donaties kan het Animals Asia team niets doen... Geeft alstublieft wat u missen kunt.