Save The Moonbears
Sweden Nederlands

Nieuws 2015

Nieuws 2015 » Weesbeertje gered in Vietnam.
WEESBEERTJE GERED IN VIETNAM

(met dit kleintje erbij zijn het er dus vier!)
 
Bericht van Animals Asia’s Vietnam-directeur Dr. Tuan Bendixsen:
 
“Ik popel om U te vertellen dat we zojuist nog een beer in Vietnam hebben gered – een maleis beertje van nog maar 6 maanden oud! Het beertje – een mannetje – heeft de bijnam “Goldie” gekregen, omdat zijn bevrijding volgde op onze “bevrijding van 3 beren”, die kort geleden plaats vond in Ben Tre. Het dier is net aangekomen in ons reservaat bij Hanoi, na in beslag te zijn genomen bij handelaren dicht bij de grens met Laos.

 
Hoogstwaarschijnlijk heeft dit jonge beertje moeten toezien hoe stropers zijn moeder doodden voor ze hem konden vangen.....Goldie, die nu ong. 15 kg. weegt, heeft in een opvangcentrum van de regering vertoefd in de provincie Dien Bien, 500 km ten Westen van Hanoi, nadat hij in februari uit de handen van stropers was gered. We kunnen er zeker van uitgaan dat hij bestemd was voor een galboerderij. Gelukkig riep het Departement van Bosbescherming de hulp van Animals Asia in.
 
Goldie woont nu bij ons, maar hij is angstig en onrustig zonder zijn moeder. Kunt u ons helpen om ervoor te zorgen dat hij zich thuisvoelt? Hij zal de komende paar maanden heel veel zorg en aandacht nodig hebben. We zouden het enorm op prijs stellen als U ons daarbij wilt helpen. Een grote steun kunt u ons verlenen door een “Geschenk voor de Beren” te kopen – een pot honing, een mand fruit of zelfs medische zorg. Elke gift wordt door ons in grote dank aanvaard.
 
We verheugen ons er nu op dit kereltje in zijn nieuwe tehuis een prettig plekje te geven en 30 jaar voor hem te zorgen en in al zijn behoeften te voorzien.”