Bowi is niet meer

De redding van Bowi.

Bowi zat in een heel klein, nauw kooitje gepropt waar zij zich nauwelijks in kon bewegen! Bovendien had ze een strak touw om haar nek, wat haar nog meer belemmerde in haar bewegingen.

Ondanks het feit dat zij geen moeder meer heeft geniet Bowie nu van  haar dagelijkse wandelingetjes met leden van het team. Wij hopen dan ook, als ze wat groter is, haar bij de andere groep sunberen te kunnen plaatsen in een open veld, en haar zo ook de ruimte te kunnen geven die we haar zo van harte gunnen.

Het grote verlies -ze leefde van 29 januari 2016- 28 juli 2018

Met groot verdriet brengen wij u het hartverscheurende nieuws dat onze zozeer geliefde maleise zonnebeer Bowie gestorven is.
 
Bowie kwam bij de Wildlife Friends Foundation Thailand als een bundeltje levensvreugde, in dezelfde week dat David Bowie overleed. Ze heeft sindsdien  een welsprekende bijdrage geleverd aan de herinnering aan haar naamgenoot. Een op en top rebels wezentje, dat de harten deed smelten van al diegenen die kennis met haar maakten en voor haar zorgden. Net als haar naamgenoot leefde zij te kort, maar dan wel gedurende enige “gouden” jaren. Ze werd weggeroofd uit de vrije natuur en moest toezien hoe haar moeder werd gedood voor de illegale handel in lichaamsdelen voor medicinale doeleinden, en in vlees van wilde dieren. Maar ze was het meest vertrouwende, vergevensgezinde dier waarmee we ooit zo gelukkig waren te maken te hebben. Ze was ondeugend, speels, nieuwsgierig, lief en vriendelijk. En de WFFT heeft ervoor gezorgd dat het haar aan niets ontbrak.

We zullen niet precies weten wat de oorzaak van haar dood is geweest, totdat we de onderzoeksresultaten van het laboratorium binnen krijgen. Wel kunnen we u garanderen dat ze niet geleden heeft. De dierenartsen van de WFFT hebben alles gedaan wat mogelijk was , maar konden haar niet redden. De pijn die we allemaal voelen door de dood van Bowie, wordt enigszins getemperd doordat we gedwongen zijn ons werk voort te zetten. Veranderingen volgen elkaar snel op, maar het werk  moet iedere dag, zonder onderbreking, gedaan worden, en zelfs de droevigste gebeurtenissen kunnen ons geen moment van onze taak afhouden.

We zullen Bowie nooit vergeten en we willen u dit vragen: Als u een van de songs van haar naamgenoot hoort, wilt u  dan ook aan haar denken, aan onze eigen kleine “Modern Love”?

Doneer