Wildlife Rescue Centre Laos redt een twee maanden oud beertje.

Deze week werd het team van Laos opgeroepen om een 7 maanden oud zwart Aziatische beertje te gaan ophalen, in de provincie Attapeu vlak bij de grens van Cambodja , deze reis duurde 30 uur.

Lucy werd als huisdier gehouden, zoals zo veel anderen dieren die uit het wild worden gehaald. De eigenaar zegt dat ze haar op de markt hebben gekocht van een handelaar, die vertelde dat hij de moeder beer had dood geschoten voor de handel.

De 2 maanden oude Lucy werd samen met haar zusje voor de eerste paar maanden samen gehouden tot zij op een avond ineens was verdwenen , volgens de eigenaar van Lucy. De eigenaar laat Lucy helemaal aan haar lot over, alleen en eenzaam achter in hun achtertuin vast geketend aan een ketting. De eigenaar besloot een anderen optie te gaan zoeken, ze hadden een vergunning aangevraagd zodat dat zij kleine Lucy konden gaan verkopen.

Omdat wij internationaal samenwerken met het staatsbos beheer van Attapeu, deze hebben contact gezocht met ons, dit ging ook zo met Missy de Sunbeer. Door te samenwerken met de overheid en het staatsbosbeheer zullen we in de toekomst nog meer beren /dieren gaan redden. Help ons mee op dit moment hebben wij nog heel veel te doen maar daar is uw hulp bij nodig, want zonder uw steun kunnen wij maar beperkt dieren redden.

Hartelijk dank voor uw steun ook namens de dieren!