Redding Sam.

Deze keer was er een redding in de provincie Houaphan vlak bij de grens van Vietnam. De 1400 kilometer lange reis was gepland met een overnachting, maar met onverwachte extreme weeromstandigheden in noord-Laos duurde de reis 58 uur.
Als wij Sammy niet hadden gered dan had het een horror verhaal geworden. Sammy werd aangeboden op de illegale markt, haar moeder was waarschijnlijk dood geschoten door jagers. Sammy zal waarschijnlijk verkocht geworden zijn voor consumptie of haar hele leven  weg kwijnen in een kleine kooi. Hoe dan ook gelukkig is hier een einde aan gekomen, door samenwerking met de autoriteiten van Houaphan , die haar in beslag hebben genomen.

Sammy zal binnenkort herenigt worden met  onze andere onlangs geredde beertjes , ' lucy ' en ' missy ' waar ze de kans krijgt om een mooie grote gezonde beer te worden .
De weg naar een beter leven houdt niet op met alleen haar redding.
In drie maanden tijd hebben we drie jongen baby beertjes gered- vijf reddingen in totaal elf beren
Tijdens de eerste 15 maanden van ons bestaan hebben we  48 dieren gered. Met veel meer hulp moeten we voortdurend aan de uitbreiding en verbetering van onze faciliteiten werken. Alle hulp is welkom en gewaardeerd. Help ons mee om van de dierentuin een groot dierenopvangcentrum te maken zodat we nog meer beertjes kunnen redden zoals Sammy, Luzy, en Missy.