Redding Sam.

Deze keer was er een redding in de provincie Houaphan vlak bij de grens met Vietnam. De 1400 kilometer lange reis was gepland met één overnachting, maar door onverwacht extreme weeromstandigheden in Noord-Laos duurde de reis 58 uur.


Als wij Sammy niet hadden gered dan zou het een horror-verhaal geworden zijn. Sammy werd aangeboden op de illegale markt. Haar moeder was waarschijnlijk doodgeschoten door jagers. Sammy zou waarschijnlijk verkocht zijn voor consumptie, of om haar hele leven  weg te kwijnen in een kleine kooi. Hoe dan ook, gelukkig kon deze ellende voorkomen worden, door samenwerking met de autoriteiten van Houaphan , die haar in beslag hebben genomen.

Sammy zal binnenkort verenigd worden met  onze andere onlangs geredde beertjes, Lucy en Missy, en zal ze de kans krijgen om een mooie, grote en gezonde beer te worden. De weg naar een beter leven houdt niet op met alleen haar redding.


In drie maanden tijd hebben we drie jonge baby-beertjes gered en acht volwassen beren, in totaal elf beren. Tijdens de eerste 15 maanden van ons bestaan hebben we  48 dieren gered. Met veel meer hulp moeten we voortdurend aan de uitbreiding en verbetering van onze faciliteiten werken. Alle hulp is welkom en gewaardeerd. Help ons mee om van de dierentuin een groot dierenopvangcentrum te maken zodat we nog meer beertjes kunnen redden zoals Sammy, Lucy en Missy!