Beren in China

Jill tekend overeenkomst

Grootste redding ooit help ons het leven van deze beren weer op te bouwen

Lees meer

130 beren gered

Een complete galberen-boerderij in China met maar liefst 130 beren gered.

Lees meer

1200 kilometer naar de vrijheid

1.200 km naar de vrijheid.

Lees meer

Beerboerderijen in China

Beerboerderijen.

Op boerderijen door heel China worden al meer dan 25 jaar Aziatische zwarte beren gevangen gehouden in te kleine metalen kooien niet groter dan de beer zelf. Op dit moment bedraagt het officiële overheidscijfer van gevangen gehouden beren in China rond de 7000 “boerderij” beren.
 
Beter bekend als maanberen (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst, worden deze Aziatische zwarte beren dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties.

Voor de poorten van de hel – een helpende hand

Beren gekooid voor het leven. productie boerderijen voor hun gal. Beren die meer dan 25 jaar in kooien leven. De tragische realiteit van beren boerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkende fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo, met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed afgehakt met als reden dat gal melken dan gemakkelijker is.

Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven. Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, die zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.