Jill tekent overeenkomst

We zijn heel erg blij om u te laten weten dat we gaan starten met een ongelooflijk en fantastisch project: het ombouwen van een wrede beerboerderij tot een opvangcentrum.

Dit is onze grootste redding ooit en we hebben uw hulp nodig!

De 130 beren en hun ongeboren welpen zitten momenteel  gehuisvest op de galboerderij in Nanning (China). Het eerste wat we gaan doen is: het bouwen van warme holen en buitenhuizen, om het de beren naar de zin te maken en tot rust te laten komen, en dat ze zich zeker en veilig gaan voelen voor de rest van hun dagen.
Dit is onze grootste redding ooit en we hebben uw hulp nodig!

Dit is onze grootste redding ooit en we hebben uw hulp nodig!

Beerboerderijen in China

Door heel China worden al meer dan 25 jaar (vanaf ongeveer 1989) Aziatische zwarte beren gevangen gehouden. Daarvoór werden de beren doodgeschoten en de gal uit het lichaam genomen. Maar iemand vond uit dat het economischer was de beren levend op te sluiten, zodat men elke dag gal kon aftappen. De dieren zitten in te kleine metalen kooien, niet groter dan de beer zelf. Op dit moment is het officiële overheidscijfer van gevangen gehouden beren in China rond de 7000 “boerderij” beren.

Ze zijn beter bekend onder de naam ‘maanberen’ (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst. Deze Aziatische zwarte beren worden dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en/of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties.

Beren gekooid voor het leven, al langer dan 25 jaar...... Productie-boerderijen voor hun gal...... De tragische realiteit van beerboerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkend-slechte fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed zijn afgehakt met als reden, dat gal melken dan gemakkelijker is. Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven..... Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, dat zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen de tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.