Vietnam

Bao Lam

Na jarenlang te hebben opgesloten gezeten nu eindelijk vrij

Lees meer

Zes beren gered

Zes beren zijn gered, maar hebben onze hulp nog heel hard nodig !

Lees meer

Weer een beer gered in Vietnam

De bovengenoemde berin zal de 162ste zijn die door Animals Asia

Lees meer

De zes bevrijde beertjes

Het is onmogelijk om niet van jonge beertjes te houden

Lees meer

Het bevrijde beertje Murphy

Het bevrijde beertje Murphy leert lopen.

Lees meer

Een update van de zes geredde beren

Een update van de zes geredde beren

Lees meer

Sam en Simon

Sam en Simon werden bevrijd uit een donkere stal

Lees meer

Bazan en Wendles

Bazan en Weldnes eindelijk vrij.

Lees meer

Beerboerderijen.

Op beer boerderijen in Vietnam worden al meer dan 25 jaar Aziatische zwarte beren gevangen gehouden in te kleine metalen kooien niet groter dan de beer zelf. Beter bekend als maanberen (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst, worden deze Aziatische zwarte beren dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties. Voor de poorten van de hel – een helpende hand

Beren gekooid voor het leven. productie boerderijen voor hun gal. Beren die meer dan 25 jaar in kooien leven. De tragische realiteit van beren boerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkende fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo, met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed afgehakt met als reden dat gal melken dan gemakkelijker is.

Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven. Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, die zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.