Bedankje van Animals Asia

Beste medewerkers van de Stichting Save the Moonbears,

Hartelijk dank voor uw ruimhartige donaties van een totaalbedrag van 1.570,-- euro, dat zelfs nog verdubbeld zal worden!  We zijn dolgelukkig dat we zulke vrijgevige, trouwe aanhangers hebben als u!
 
Vandaag zal een kleine sunbeer, genaamd Aurora, de hele dag spelen en ravotten met haar nieuwe broertjes en zusjes. En vannacht zal ze zich behagelijk nestelen in haar zachte bedje – met een goedgevuld buikje en een gelukkig hart. Na 15 jaar lang opgesloten te hebben gezeten in een kooi, heeft Aurora, dank zij uw hulp, het “thuis” gekregen dat je iedere beer zo van harte gunt.
 
Wij zijn vooral trots op deze fantastische samenwerking, die nu al 10 jaar duurt. Wat een kostbare vriendschap, en wat een onvolprezen ondersteuning! Wij zijn het bestuur en de donateurs van Stichting Save the Moonbears heel, heel dankbaar!!

 
 
Of we nu de gruwelen aan het licht brengen die de beren doorstaan hebben, onze opvang-centra (reservaten) beheren, onderricht geven over dierenrechten, onze invloed steeds weer uitoefenen op regeringen of fondsen stichten, ons werk zal nooit ophouden, en het zou nooit verricht kunnen worden zonder zulke toegewijde dierenvrienden als u, lieve steunpilaren in heel Nederland!
 
Ik zou willen eindigen met de volgende woorden, gesproken door Jill Robinson, die twee weken geleden de Hong Kong Vrouwen van Hoop – prijs in ontvangst heeft genomen: “We voelen ons zó bevoorrecht gesteund te worden door een netwerk van gepassioneerde mensen overal ter wereld, die een afkeer hebben van wreedheid, en die doen wat ze kunnen om daar een eind aan te maken! Deze prijs omvat ook hen, want zonder hen zou Animals Asia niet bestaan. Ik dank u met heel mijn hart!”
 
Ontvang nogmaals de grote dank van ons hele team, en natuurlijk van onze beren, met name onze allerliefste Aurora!
 
Mara: Animals Asia LEES IN HET ENGELS

Doneer

 

Beerboerderijen in Vietnam.

In Vietnam worden nu meer dan 25 jaar (vanaf ongeveer 1989) Aziatische zwarte beren op beerboerderijen gevangen gehouden. Daarvoór werden de beren doodgeschoten en de gal uit het lichaam genomen. Maar iemand vond uit dat het economischer was de beren levend op te sluiten, zodat men elke dag gal kon aftappen. De dieren zitten in te kleine metalen kooien, niet groter dan de beer zelf.
 

Ze zijn beter bekend onder de naam ‘maanberen’ (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst. Deze Aziatische zwarte beren worden dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en/of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit de het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties.
 

Beren gekooid voor het leven, al langer dan 25 jaar...... Productie-boerderijen voor hun gal...... De tragische realiteit van beerboerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkend-slechte fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed zijn afgehakt met als reden, dat gal melken dan gemakkelijker is. Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven..... Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, dat zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen de tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.