Solo

Op woensdag 19 juni 2019 bevrijdden we een berin uit haar kooi, op een Vietnamees bouwterrein. We noemen haar Solo.
 
We hebben NU uw hulp nodig!
 
De bijzonderheden over dit deerniswekkende dier zijn nog vaag. Het enige dat we weten is, dat dit slachtoffer de meest verschrikkelijke ellende heeft meegemaakt!
Solo werd 14 jaar geleden in een kooi opgesloten, en tot op deze dag werd zij er alleen even uitgetrokken voor de gal-extractie, en zelfs dan was zij altijd in een toestand van bewusteloosheid.
Maar op 19 juni jl. hebben we Solo voorgoed uit haar gruwelijke gevangenis gehaald en haar veilig meegenomen naar ons reservaat bij Hanoi.
 
Solo is al op weg naar herstel! Ze is dol op zoete traktaties, en het eten gaat steeds beter! Elke keer dat ze de liefde voelt waarmee de lekkernijen haar worden voorgezet, worden haar trauma’s makkelijker te overwinnen. Als ze, onder narcose, eenmaal een volledig gezondheidsonderzoek heeft ondergaan, zullen we meer over haar te weten komen. Maar nu al is zeker, dat ze nog lange tijd geneeskundige behandeling nodig zal hebben!
 
Waarschijnlijk is Solo in de natuur bij haar moeder weggeroofd, en heeft ze moeten aanzien dat haar moeder voor haar ogen door stropers werd gedood. Vervolgens heeft ze 14 jaar lang in een kooi geleden onder pijnlijk misbruik en mishandeling.
 
En nu vragen wij u om ons te helpen bij de hele verdere verzorging en behandeling van Solo. Met úw hulp kan Solo herstellen!
 

Nog vier beren komen eraan.

Op vrijdag 21 juni 2019 kregen we het bericht dat ook nog vier andere galberen direct onze hulp nodig hebben! Ze hebben tijdelijk een verblijfplaats in Vietnam, maar de eigenaar van deze verblijfplaats wil binnenkort tot sluiting overgaan. Als we de dieren dus niet snel bevrijden zullen ze wellicht weer naar een galboerderij worden gebracht! Ook voor déze beren vragen we u dringend om uw steun, zodat we direct tot redding kunnen overgaan! We werken nu de klok rond om het vervoer voor elkaar te krijgen, vergunningen, het huren van de vrachtwagen, benodigdheden voor de dierenarts....., er valt altijd zóveel te regelen voordat de redding echt kan beginnen, en natuurlijk zijn aan dit alles kosten verbonden. Maar we moeten deze zo langdurig gekwelde beren zo snel mogelijk naar ons reservaat brengen!
 
U kunt deze prachtige beren de liefde en verzorging bieden die ze nodig hebben! REDDING ANIMALS ASIA
 
Om ook deze vijf beren langdurig te kunnen behandelen en verzorgen, wend ik me tot u om hulp! Kunt u vandaag nog een donatie doen? Zoals bij iedere redding nemen we ook nu een zware taak op onze schouders, een taak die we eenvoudigweg niet kunnen volbrengen zonder steunverleners als u! En nu hebben de beren u meer nodig dan ooit! Wij verwachten de komende maanden en jaren nog veel meer dieren te redden. Ons doel is immers: omstreeks 2020 álle galberen in Vietnam te hebben bevrijd!
 
Wij danken u bij voorbaat voor uw vriendschap en vrijgevigheid!
 
Met vriendelijke groet,
Tuan Bendixsen, Direkteur Animals Asia Vietnam
 
P.S. Met uw steun worden levens werkelijk veranderd. Denk nog maar een aan Sugar en Spice, de angstige kleine beertjes, die in april gered werden uit een onbarmhartig, wreed circus. Dankzij u zijn deze prachtige beertjes er nu zo goed aan toe dat ze naar buiten kunnen gaan en met elkaar kunnen spelen! Een kleine gift  zou ons al een eind op weg helpen naar de fysieke en psychische genezing van Solo en om de andere vier beren naar een veilig thuis – ons reservaat – te brengen.

Doneer

 

Beerboerderijen in Vietnam.

In Vietnam worden nu meer dan 25 jaar (vanaf ongeveer 1989) Aziatische zwarte beren op beerboerderijen gevangen gehouden. Daarvoór werden de beren doodgeschoten en de gal uit het lichaam genomen. Maar iemand vond uit dat het economischer was de beren levend op te sluiten, zodat men elke dag gal kon aftappen. De dieren zitten in te kleine metalen kooien, niet groter dan de beer zelf.
 

Ze zijn beter bekend onder de naam ‘maanberen’ (één van de acht soorten beren ter wereld), zo genoemd om hun prachtige sikkelvormige geel/gouden markering op hun borst. Deze Aziatische zwarte beren worden dagelijks gemolken voor gal door middel van het diep inbrengen van roestige metalen katheters in de galblaas en/of via permanent open geïnfecteerde gaten in de maag van waaruit de het gal “druppelt”, de zogeheten “free dripping” methode. De beren leiden een leven van marteling voordat zij uiteindelijk een tergend langzame dood sterven als gevolg van chronische infecties.
 

Beren gekooid voor het leven, al langer dan 25 jaar...... Productie-boerderijen voor hun gal...... De tragische realiteit van beerboerderijen is het duidelijkst zichtbaar in de schokkend-slechte fysieke conditie van de beren – van Andrew, Freedom, Belton en Frodo met ontbrekende ledematen als gevolg van berenklemmen in het wild, tot Crystal en Gail waarvan de tanden zijn afgezaagd en nagels van klauwen barbaars voorgoed zijn afgehakt met als reden, dat gal melken dan gemakkelijker is. Verwondingen, als gevolg van de tralies van te kleine kooien, over de gehele lengte van hun toch al door pijn geteisterde lijven..... Hoofdwonden, die duiden op hun mentale trauma, dat zij jarenlang hebben moeten doorstaan, waarbij zij keer op keer hun hoofden tegen de tralies slaan in panische pogingen om hun verstandige geest te blijven stimuleren.