Voedzaam dieet.

De beren eten een speciaal dieet dat gemaakt wordt door een ervaren beren-deskundige. Ze krijgen tal van verse groeten en fruit, granen en Mazuri-pellets die speciaal zijn ontwikkeld voor galboerderij-beren.

Om hun lichaam en geest bezig te houden, moeten ze hun voedsel zelf zoeken. Bijvoorbeeld: ‘’stinkende tofu’’ is verstopt in bamboe-buizen en vers fruit is ingevroren in grote ijsblokken hoog op de klimtoestellen. Afwisseling van smaken is een vreugde voor deze beren omdat ze jarenlang constante honger hebben geleden en werden gevoed met smakeloze pap, net genoeg om ze in leven te houden.

Dus smaaksensaties variëren van miso pasta, groenten en sesamolie tot pindakaas, honing en fruit!

Wat ze eten is afhankelijk van het seizoen. In de winter eten de beren veel meer voedsel dan midden in de zomer. Ze krijgen 2 maaltijden per dag en eten gemiddeld het volgende:

In de winter.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         1,4 kg Pellets Mazuri/hondenvoer mix
2,4kg Groenten: wortelen,kool,en zoete aardappel
1,1 kg Salade mix: kool, komkommer,tomaat en appel

In de zomer zijn de maaltijden minder:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        0,6 kg pellets Mazuri/ hondenvoer mix
1,8 kg fruit
1,1 kg gemengd slaatje