Waar gaat u geld heen

U donatie gaat naar voeding medicatie operatie revalidatie

Het Opvangcentrum.

Vanaf het moment dat de door ons geredde beren in het opvangcentrum komen tot het einde van hun leven (beren kunnen wel 30 jaar worden!) hebben we nu de verantwoordelijkheid voor hun welzijn. Eenmaal hersteld wonen de beren in  seminatuurlijke kassen, met toegang naar de holen voor onderdak en naar de zwembaden om af te koelen.

Ze slapen in  stevige ophangmanden (bedden)  en eten een speciaal samengesteld beren-dieet dat rijk is aan proteïnen en vitaminen.  Ze krijgen 24 uur per dag speciale verzorging van de dierenverzorgers.  Omdat de beren ruw stoeien en spelen is het noodzakelijk dat de behuizingen erg sterk zijn en 'beer-proef'. De intensieve zorg voor de beren vereist een enorme inzet voor alle

Revalidatie.

Zodra de beren hun operaties  en hun gezondheidscontroles hebben gekregen, worden ze naar de herstel kooien gebracht om ze geleidelijk te laten wennen aan hun grotere ruimte. Afhankelijk van hun herstel blijven de beren ongeveer vier maanden in de herstel kooien.  Daarna worden ze verhuisd naar de holen waar ze geleidelijk kennismaken met de andere beren. 

In de herstel kooien en de holen krijgen de beren bladeren (vers groen) om nesten te bouwen en om op te kauwen. Ze krijgen ook speelgoed om mee te spelen, een lekkere  douche van onze verzorgers en speciale traktaties om ze lekker bezig te houden. De volgende stap en de meest opwindende, is de introductie in het revalidatiecentrum. Hier kunnen ze weer leren zwemmen en klimmen en weer leren om gewoon beer te zijn! 
 

Voedzaam dieet.

De beren eten een speciaal dieet dat gemaakt wordt door een ervaren beren-deskundige. Ze krijgen tal van verse groeten en fruit, granen en Mazuri-pellets die speciaal zijn ontwikkeld voor galboerderij-beren.

Om hun lichaam en geest bezig te houden, moeten ze hun voedsel zelf zoeken. Bijvoorbeeld: ‘’stinkende tofu’’ is verstopt in bamboe-buizen en vers fruit is ingevroren in grote ijsblokken hoog op de klimtoestellen. Afwisseling van smaken is een vreugde voor deze beren omdat ze jarenlang constante honger hebben geleden en werden gevoed met smakeloze pap, net genoeg om ze in leven te houden.

Dus smaaksensaties variëren van miso pasta, groenten en sesamolie tot pindakaas, honing en fruit!

Wat ze eten is afhankelijk van het seizoen. In de winter eten de beren veel meer voedsel dan midden in de zomer. Ze krijgen 2 maaltijden per dag en eten gemiddeld het volgende:

In de winter.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      1,4 kg Pellets Mazuri/hondenvoer mix
2,4kg Groenten: wortelen,kool,en zoete aardappel
1,1 kg Salade mix: kool, komkommer,tomaat en appel

In de zomer zijn de maaltijden minder:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        0,6 kg pellets Mazuri/ hondenvoer mix
1,8 kg fruit
1,1 kg gemengd slaatje

Onderzoeken en operaties

Operaties en onderzoek