Waar gaat u geld heen

U donatie gaat naar voeding medicatie operatie revalidatie

Waar gaat u geld heen!

Stichting Save the Moonbears is een organisatie die zich richt op het beschermen van maanberen, ook wel bekend als Aziatische zwarte beren. Deze beren worden vaak gebruikt voor hun galblaas in traditionele Chinese geneeskunde, waardoor ze worden gevangen en mishandeld in berenboerderijen.

Het geld dat wordt ingezameld door Stichting Save the Moonbears gaat naar verschillende doelen om deze beren te beschermen en hun levensomstandigheden te verbeteren. Een groot deel van het geld gaat naar het redden en rehabiliteren van beren die uit berenboerderijen zijn gered. Dit omvat medische behandelingen, voeding en huisvesting, en psychologische ondersteuning om de beren te helpen herstellen van hun traumatische ervaringen.

Een ander belangrijk doel van de organisatie is om bewustzijn te creƫren over het probleem van beren in gevangenschap en het belang van hun bescherming in het wild. Het geld wordt daarom ook gebruikt voor educatieve programma's en campagnes om het publiek te informeren over de kwestie.

Tot slot steunt Stichting Save the Moonbears ook projecten die zich richten op het beschermen van het leefgebied van maanberen in het wild, zoals het behoud van bossen en andere natuurlijke habitat waar deze beren leven.

Kortom, het geld dat wordt ingezameld door Stichting Save the Moonbears gaat naar verschillende doelen om deze prachtige dieren te beschermen en hun levensomstandigheden te verbeteren, zowel in gevangenschap als in het wild.

Vanaf het moment dat de door ons geredde beren in het opvangcentrum komen tot het einde van hun leven (beren kunnen wel 30 jaar worden!) hebben we nu de verantwoordelijkheid voor hun welzijn. Eenmaal hersteld wonen de beren in  seminatuurlijke kassen, met toegang naar de holen voor onderdak en naar de zwembaden om af te koelen.

Revalidatie.

Zodra de beren hun operaties  en hun gezondheidscontroles hebben gekregen, worden ze naar de herstel kooien gebracht om ze geleidelijk te laten wennen aan hun grotere ruimte. Afhankelijk van hun herstel blijven de beren ongeveer vier maanden in de herstel kooien.  Daarna worden ze verhuisd naar de holen waar ze geleidelijk kennismaken met de andere beren. 

In de herstel kooien en de holen krijgen de beren bladeren (vers groen) om nesten te bouwen en om op te kauwen. Ze krijgen ook speelgoed om mee te spelen, een lekkere  douche van onze verzorgers en speciale traktaties om ze lekker bezig te houden. De volgende stap en de meest opwindende, is de introductie in het revalidatiecentrum. Hier kunnen ze weer leren zwemmen en klimmen en weer leren om gewoon beer te zijn! 
 

Onderzoeken en operaties

Operaties en onderzoek