Berengalboerderijen

Berengalboerderijen zijn sinds 2005  illegaal in Vietnam. Vanaf dat jaar moest elke beer in gevangenschap gechipt worden. De eigenaren konden echter de ruim 4000 beren op de boerderijen  blijven houden, dus de wrede praktijken konden in feite toch gewoon doorgaan. Tussen 2005 en nu zijn er vele beren door Animals Asia gered, maar er zijn ook veel dieren overleden. Nu zitten er nog circa 800 galberen in gevangenschap.

In 2017 ondertekende de regering echter een overeenkomst met Animals Asia, dat in 2022 alle galbeerboerderijen gesloten zullen zijn, en de resterende 800 beren naar ons opvangcentrum zullen worden gebracht.

In augustus 2018 redde Animals Asia vijf maanberen van een boerderij in de zuidelijke provincie Tien Giang. Vorige maand redden ze één maanbeer genaamd Sky vanaf een boerderij in de bergen van de provincie Lao Cai.

Sinds 1998 heeft Animals Asia gewerkt aan het wereldwijd bekendmaken van de berengalboerderijen en de afschaffing daarvan, altijd in overleg met de autoriteiten. Deze geweldige organisatie heeft meer dan 600 beren gered in Vietnam en China. Tegenwoordig leiden bijna 200 geredde beren in het Vietnam Bear Rescue Center van Animals Asia, terwijl nog eens 192 worden verzorgd het berenopvangcentrum van Animals Asia  in China.