Happy

Ze sneden haar oren en een stuk van haar staart af, sloegen de rug van haar snuit kapot en hakten haar voetjes allemaal af. Ze werd gevonden op een hondenvlees-markt in het Noorden van China en naar een dierenarts gebracht, vanwaar ze door een gezin werd geadopteerd. Op social media verscheen deze week een video, waarop de kritieke toestand van Happy te zien is, veroorzaakt door verwaarlozing en gebrekkige zorg.  Het kostte ons drie dagen om haar lichamelijke toestand te stabiliseren. Als we haar niet hadden kunnen redden, zou ze gestorven zijn. Haar lichaam is ernstig geïnfecteerd en ze begint voortdurende aanvallen te krijgen, doordat haar poten aan het rotten zijn.

Ze is nu veilig bij een dierenarts in wie ik het volste vertrouwen heb, nl. Mary Peng, verbonden aan de IVCS in China. Zodra ze goed genoeg is om te kunnen reizen zal ze op weg gaan naar haar “thuis”. Suki zelf zal haar per vliegtuig vervoeren, en ze zal in mijn huis wonen totdat ze hersteld is. We zullen genoodzaakt zijn nog meer stukken van haar voetjes chirurgisch te verwijderen. Van de achterste twee steekt het bot naar buiten.

Er is heel wat kritiek geleverd op degene die geprobeerd heeft haar te verzorgen. Toen we het hadden over de toekomst van Happy huilde ze dikke tranen, zoals ik zou doen als het om mijn kinderen ging. Ze hield van het dier, alleen wist ze niet hoe ze het moest verzorgen.

Het is een kwelling om de wreedheden te zien die in Azië plaats vinden. Hoe kan iemand aan zoiets meedoen! Stel je eens voor dat iemand je afranselt, je oren afsnijdt en je voeten afhakt, en dat alles terwijl je nog ademt!

“Jij bent de reden waarom ik begonnen ben met dit reddingswerk. Daardoor heb ik uiteindelijk in zekere zin mezelf kunnen bevrijden.”

Steun en help Marc mee om nog meer honden te redden !