Educatie

Omdat er een verandering op til is, zijn wij gisteren (op 5 april 2017) in China gestart met ons educatie-programma inzake dierenwelzijn.

We gaan samenwerken met de regering, en zullen een deel van ons opvangcentrum veranderen in een centrum waar scholieren kunnen samenkomen om te leren over dieren, waarom het belangrijk is om ze te beschermen, en hoe jonge mensen het verschil kunnen maken.

De school die we bezocht hebben zal het komende jaar meer dan duizend kinderen hebben. Vanaf mei zullen ze elke maand een bezoek aan onze opvang brengen. Uit de gesprekken die we op deze school hebben gehad zijn we aan de weet gekomen dat veel leerlingen honden hadden en dat veel van hun huisdieren zijn gestolen en in de vleeshandel terechtgekomen zijn.


Door met jongeren te werken zullen we beter kunnen begrijpen hoe we de regering kunnen benaderen. Maar het belangrijkste is, dat het ons de kans geeft om toekomstige generaties te onderwijzen. Leer nu mededogen - in plaats van nog tientallen jaren te moeten besteden aan het uitroeien van deze ingewortelde traditie.

Het mooiste wat ons van gisteren is bijgebleven is te ervaren dat liefde grenzen kan overstijgen, en dat jonge mensen zich nog niet gebonden voelen aan tradities.