BERENOPVANGCENTRUM

Wij dragen zorg voor berenopvangcentrum in China en Vietnam, waar beren herstellen en verzorgd worden, en waar onze groepen die zich met de beren bezig houden  belangrijke onderzoeksresultaten inzake de uitwerking van gal-extractie verzamelen.


Onze berenopvangcentra in Chengdu (China) en Tam Dao (Vietnam), die van wereldklasse zijn, voorzien de beren van gerieflijke hokken en half-natuurlijke omheinde ruimten, waar ze in veiligheid hun gezondheid kunnen herkrijgen en de verdere jaren van hun leven in gezelschap van andere beren kunnen doorbrengen. Tot op heden zijn 400 beren uit galboerderijen aan onze zorg toevertrouwd.

Tijdens hun herstel in de opvangcentra worden het gedrag en het welzijn van de beren nauwkeurig in het oog gehouden door middel van geregeld gezondheidsonderzoek en dagelijkse controle. Hierdoor kan  iedereen er volledig op vertrouwen, dat de beren de beste zorg krijgen die maar mogelijk is, en het stelt ook ons personeel in staat om de zo belangrijke wetenschapppelijke gegevens te verkrijgen over de gevolgen van gal-extractie. Verslagen en documenten, die door onze medewerkers gepubliceerd worden, hebben meegewerkt om het profiel van de maanberen binnen de wetenschappelijke gemeenschap te omschrijven en om het publieke bewustzijn  van de verschrikkelijke wreedheden, waarmee de berengal-industrie gepaard gaat, te versterken.

In onze opvangcentra kunnen met onmiddellijke ingang ruim 250 mensen uit China en Vietnam werk vinden op de afdelingen:  verzorging van de beren, aanleg en onderhoud van de tuin, het bereiden van voedsel, en zorg voor de veiligheid. Enige honderden plaatselijke inwoners zijn indirect in onze dienst door dienstverlening en bouw-werkzaamheden.

Berenopvangcentrum Vietnam

Berenopvangcentrum China

Reddingsfaciliteit in Nanning