In het nieuws

Animals Asia redt 7 beren

Lotus Flower Redding, Animals Asia redt zeven beren uit een galbeerboerderij in Vietnam.

Vandaag heeft Animals Asia zeven beren gered uit de beruchte  berengalboederij in Phung Thuong, vlakbij Hanoi in Vietnam.

De beren werden vrijwillig afgestaan door de boer die op 27 mei 2022 werd betrapt en aangeklaagd voor het illegaal vervoeren van 350 flessen berengal - de grootste partij illegale berengal in het land.

Slechts twee dagen geleden nam het Phuc Tho District Forestry Protection Department (FPD) contact op met Animals Asia met het verzoek om de beren zo snel mogelijk te redden.

Het team heeft onmiddellijk gereageerd en niet alleen de transportkooien voor de redding, maar ook de ruimte gereed gemaakt om deze beren op te vangen in de quarantaine-ruimte in ons Tam Dao reservaat.

Deze beren zullen de laatste beschikbare plaatsen in het huidige reservaat innemen, waardoor er nog dringender behoefte ontstaat aan Animals Asia's tweede reservaat in Vietnam, in het Bach Ma National Park, waarvan de bouw over een week begint.

Tot op heden leefden deze beren onder erbarmelijke omstandigheden - waarschijnlijk als jong uit het wild gestolen, hun hele leven in kleine eenzame kooien gehouden en regelmatig onderworpen aan pijnlijke gal-extractie.

Maar vanaf nu zullen ze vrij zijn van de pijn en kwelling van hun jarenlange opsluiting, met de beste zorg en comfort die hen geboden wordt door het geweldige beer- en dierenartsenteam van Animals Asia's bekroonde Vietnam Bear Rescue Centre.

Lotusbloemen 

Net als de lotusbloem, die in de plaatselijke cultuur symbool staat voor vernieuwing en wedergeboorte, zullen deze beren een vernieuwd leven ervaren, oprijzend uit de troosteloosheid van hun eenzame, stilstaande kooien op de boerderij, om eindelijk erkend en behandeld te worden als de mooie, pure individuen die ze altijd al geweest zijn.

Daarom hebben we deze beren vernoemd naar verschillende soorten lotusbloemen: Clear Moon, King, Lavender, Perry, Cherry, Carolina en Scarlet.

En met u aan onze zijde, kijken we ernaar uit om hen te helpen bloeien.