In het nieuws

Animals Asia redt weer zes beren

De beren, die we Angel, Noel, Giáng Sinh , Tuyết , Thông  en welp Pudding hebben genoemd , zijn overgebracht van het Hanoi Wildlife Rescue Centre (HWRC) waar ze verbleven sinds de redding. Zijn aangekomen op ons berenresevaat in Vietnam Tam

Een langdurige relatie

Animals Asia werkt al vele jaren nauw samen met het HWRC, een door de overheid beheerd opvangcentrum voor in het wild levende dieren. We hebben gespecialiseerde hulp en advies geboden bij de rehabilitatie van de geredde dieren, waaronder eerder dit jaar toen we het kostbare maanbeerjong Pudding voor het eerst ontmoetten.

In april 2021 namen Vietnamese boswachters twee kleine berenwelpjes in beslag in het noordwesten van Vietnam en zorgden ervoor dat ze naar het HWRC werden gebracht.

Beide welpen waren ernstig ziek, dus belde het personeel van het opvangcentrum Animals Asia om onze hulp te vragen om hen de beste overlevingskansen te geven.

Tragisch genoeg overleed een van de welpen voordat hij het opvangcentrum had bereikt. Zodra het andere jong in het HWRC aankwam, kwam ons team van veterinaire en diergeneeskundige experts in actie en gebruikten zij al hun vaardigheden, kennis en ervaring om dit gebroken jong te helpen.

Gelukkig overleefde het welpje, dat we Pudding hebben genoemd, de nacht en haalden we allemaal opgelucht adem. We konden zijn broertje niet op tijd redden, maar we zouden ervoor zorgen dat Pudding een zo goed mogelijk leven zou hebben door HWRC voortdurend te adviseren over de voeding en verrijking van berenwelpen en over diergeneeskundige zorg. Dankzij uw steun kunnen wij dit blijven doen.

Bouwen aan een nieuw berenreservaat

Met de komst van deze zes prachtige nieuwe beren, komt ons Vietnam reservaat steeds dichter bij de volledige capaciteit. We hebben nu nog maar vier plaatsen over, en toch moeten we nog honderden beren redden.

We hebben niet alleen een belofte gedaan aan de Vietnamese regering en aan onszelf, maar ook aan de honderden wanhopige beren die nog steeds wegkwijnen in een donker isolement op galboerderijen en ex-galboerderijen in het hele land.

Met uw hulp zullen we een nieuw reservaat voor deze beren bouwen en zodra we dat gedaan hebben, kunnen we ze gaan halen, en geen beer achterlaten. Help ons alstublieft onze belofte aan deze gebroken beren na te komen en geef ze een tweede kans op het leven dat hen zo wreed is ontzegd, maar dat ze zo wanhopig verdienen.