Redding Buzz en Amstrong

Doneer voor deze beren

Redding Buzz en Amstrong 3 oktober 2023

Sluit je aan bij Animals Asia op deze historische dag waarop we de allereerste twee beren redden in ons splinternieuwe opvangcentrum in Vietnam. We hebben de beren liefkozend de namen Buzz en Armstrong gegeven, als eerbetoon aan de eerste mensen die ooit voet op de maan zetten. Deze maanberen zullen de primeur hebben om met hun poten de zachte grond te betreden van ons nieuwe thuis in Bach Ma, gelegen in het noorden van Vietnam. Bijna twintig jaar lang hebben ze onbeschrijfelijk geleden op galboerderijen, maar vandaag brengen we ze naar hun nieuwe huis, waar ze voor de rest van hun leven gekoesterd en verzorgd zullen worden.

Het Bach Ma reservaat markeert het einde van de gruwelijke galboerderijen in Vietnam. Na tientallen jaren van campagnevoeren en het redden van meer dan 670 beren, werkt Animals Asia nu in nauwe samenwerking met de Vietnamese overheid om de laatste paar honderd beren te redden die nog steeds gevangen zitten op galboerderijen in het hele land.
Wat staat er nu op de planning? De beren en ons toegewijde team zullen afreizen naar ons gloednieuwe reservaat in Bach Ma, Vietnam. De reis zal één tot twee dagen in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden en het verkeer.
Buzz en Armstrong zullen ongeveer 30 dagen in quarantaine doorbrengen, wat een vereiste is voor elke nieuwkomer in ons reservaat. Gedurende deze quarantaineperiode zullen onze dierenartsen en verzorgers de fysieke en mentale gezondheid van de beren evalueren en hun vertrouwen in hun nieuwe verzorgers en omgeving opbouwen. We zullen je in de komende dagen en weken op de hoogte houden van hun voortgang. Dank je wel voor je steun bij het verwelkomen van deze twee kostbare beren in hun nieuwe thuis.