Galberen in Vietnam

Door dit verhaal kunt U kennis maken met DE Vietnamese helden, die zich aan het voorbereiden zijn om 1000 bevrijde galberen hartelijk te verwelkomen.
 
Als deel van de historische overeenkomst om de galboerderijen te sluiten, krijgt een groep, die samengesteld is uit de bevrijdings-centra van de Vietnamese regering, een opleiding van Animals Asia voor de verzorging van de beren, waaraan de hoogste eisen gesteld worden.
 
In de loop van de komende 4 jaar zullen ongeveer 1000 maanberen in Vietnam verlost worden uit een leven van afgrijselijke wreedheden. Deze 1000 beren verblijven nu nog in particuliere boerderijen, waar nog gal uit hun buiken wordt getapt voor gebruik in traditionele geneesmiddelen. Maar dankzij deze wettelijke, uiterst belangrijke afspraak tussen Animals Asia en de Vietnamese regering om de handel in berengal volledig stop te zetten, zal letterlijk iedere beer  omstreeks 2022 bevrijd zijn en overgebracht naar reservaten op verscheidene plekken in het land.
 
Als deel van de massale reddingsactie is Animals Asia bezig een selecte groep van de door de regering opgerichte bevrijdings-centra onderricht te geven, om ervoor te zorgen dat alles in gereedheid is gebracht om de beren, die nog zwaar lijden onder de lichamelijke en geestelijke trauma`s van de berengal-industrie, op te vangen en hun conditie te verbeteren.
 
Tuan Bendixsen, Directeur van Animals Asia Vietnam, zei het volgende: In de loop van de komende vier jaar zal Vietnam een stroom van bevrijde beren over zich heen krijgen, en het zal een enorme gemeenschappelijke inspanning vereisen om te zorgen dat er voldoende opvang en vakbekwaamheid beschikbaar zal zijn om voor al die dieren te zorgen. Er is al een begin gemaakt met het geven van cursussen voor plaatselijke groeperingen die het welzijn van dieren behartigen, bij asielen die door de regering gebouwd zijn en door haar beheerd worden, dit alles om zeker te stellen dat iedereen klaar is om de in nood verkerende beren te verwelkomen wanneer de reddingsacties beginnen.”
 
In maart nam regeringspersoneel, dat werkt bij overheidsasielen, deel aan een training van een week bij Animals Asia`s Vietnamese Beren-bevrijdingscentrum, waar bijna 200 beren verzorgd worden.