In het nieuws

Lang Son Redding!

De campagne van Animals Asia om een einde te maken aan de berengalindustrie in Vietnam kwam vandaag een stap dichterbij toen we de laatste drie overgebleven galberen in de provincie Lang Son hebben gered.
Het is weer een historische redding die het einde markeert van de berengal-industrie in Vietnam, waar Animals Asia al tientallen jaren onvermoeibaar naar toe heeft gewerkt.

De beren krijgen eerst een lekkernij ,dan wordt er een gezondheids onderzoek gedaan en kijken hoe hun conditie is, voordat ze onder narcose gaan. Daarna worden ze voorzichtig in hun transport  kooi gedaan. Op weg naar de vrijheid,  naar het Berenopvangcentrum in Tam Dao, Hanoi Vietnam.

De beren worden naar buiten gedragen om in hun transportkooien te worden geplaatst en ons team zal nu wachten tot ze op natuurlijke wijze wakker worden uit hun verdoving.
We zorgen ervoor dat de beren rustig zijn en genoeg voedsel en water hebben, voordat we vertrekken voor de 4 uur durende reis terug naar ons reservaat.
We kunnen niet wachten om deze dierbare beren naar huis te brengen, waar ze voor het eerst in meer dan 16 jaar het gras onder hun poten zullen voelen, en de zonneschrijn op hun rug.  

Aangekomen op het Berenopvangcentrum Tam Dao!

We zijn dolblij dat de drie beren en ons reddingsteam veilig in ons reservaat zijn aangekomen.
Maar het echte werk begint nu pas. Deze beren hebben het grootste deel van hun leven geïsoleerd, bang, gefrustreerd en pijnlijk doorgebracht. Ze moeten leren vertrouwen,  en zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving.
Ze hebben een leven lang voedzaam voedsel, medische zorg, ruimte, stimulatie en een heleboel liefde nodig om de beren te worden die ze altijd al hadden moeten zijn.

De zachtaardige Tương lai is aan het genieten van een smakelijke traktatie. Dit prachtige meisje mist haar linker voorpoot en heeft het nodig om goed te kauwen op wat gezonde snacks om haar tanden te reinigen.
Dit is nog maar het begin van het lange proces om het vertrouwen van de beren in ons op te bouwen en ze te laten wennen aan hun nieuwe omgeving.
Doneer om ervoor te zorgen dat Tương lai de traktaties blijft krijgen die ze zo verdient.

Aan het einde van een epische, emotionele en historische dag, gaan onze prachtige beren nu rusten, hun eerste nacht in hun eeuwige thuis.
Nu we welterusten zeggen tegen ons geweldige team en de prachtige nieuwkomers, rest ons niets anders dan "heel erg bedankt" te zeggen tegen iedereen die hier aan hebben meegewerkt.
Deze drie beren zijn nu voor altijd veilig en zullen een leven vol geluk, warmte en vriendschap gaan leiden, dankzij uw steun.
Om de beren te blijven steunen in de belangrijke weken, maanden en jaren die voor hen liggen.