In het nieuws

Vier beren gered uit het circus

Het Central Circus in Hanoi Vietnam heeft vrijwillig de laatste vier berinnen overgedragen aan Animals Asia. Dit betekent het einde van hun berenoptreden en een grote stap in de richting van het beëindigen van alle voorstellingen met wilde dieren in het circus en in het hele land.

Dit is de tweede keer dat Animals Asia beren heeft gered uit het Hanoi Central Circus. In 2019 voerden we campagne voor de vrijlating van twee vrouwelijke welpen die illegaal waren gevangen voordat ze werden opgenomen in de voorstellingen van het circus. Misschien herinnert u hen zich nog: Sugar en Spice.

De vier berinnen arriveerden in ons reservaat in Tam Dao op dinsdagochtend 15 juni. Ons deskundigen-team dierenartsen en berenverzorgers was er om hen te begroeten en hen mee te nemen voor een eerste gezondheidscontrole.

We hebben de vier nieuwkomers Chilli, Saffron, Tiêu (wat 'Peper' betekent in het Vietnamees) en Gừng (wat 'Ginger' betekent) genoemd om de rijke en levendige ervaringen te vieren die hen te wachten staan. Het kan enige tijd duren voordat de fysieke en psychologische effecten van het optreden minder worden en voordat ze er vertrouwen in krijgen dat hun nieuwe leven hier is om te blijven, maar met uw steun zullen we bij hen zijn bij elke stap die ze zetten.