Reddingsactie door Marc Ching

Cambodja – 5 april 2018 - Na een korte rustperiode is Marc Ching (AHWF) op 2 april jl. afgereisd van zijn woonplaats Los Angelos naar Cambodja. Die rustperiode was wel heel erg nodig, want door de vele verschrikkelijke en gruwelijke wreedheden die Marc de afgelopen jaren had gezien in de Aziatische hondenslachterijen was hij bijna in een burn-out beland. In Cambodja wilde hij met de regering spreken, maar ook wilde hij naar 2  hondenslachterijen om met de eigenaren te onderhandelen over sluiting van de slachterijen en het opzetten van een ander soort bedrijf, en hen daarbij te helpen.

Terwijl hij met hen praatte kwam er een vrachtwagen aan met 41 honden. Marc wist al wat zij met deze honden zouden doen: slaan, de poten afhakken en daarna levend koken. Twee jaar geleden heeft hij één van zijn eigen honden ook uit ditzelfde slachthuis gered, eveneens met afgehakte poten. (Deze hond heeft inmiddels protheses gekregen en kan nu weer lopen!)

Hoewel Marc voornamelijk gekomen was om met de regering te spreken over nieuwe wetgeving, kón hij deze honden gewoon niet achterlaten. Hij onderhandelde met de eigenaren over de vrijlating van deze honden, als onderdeel van de deal tot overname van het slachthuis. De eigenaren stemden toe, maar het probleem was dat Marc niet wist waar hij de honden moest onderbrengen. In Cambodja heeft zijn stichting nog geen asiel. De eigenaren gaven hem de tijd tot de volgende ochtend, anders zouden de dieren alsnog worden gedood. Marc zette het verhaal op Facebook en vroeg om hulp. Gelukkig werd diezelfde avond nog daarop gereageerd door lokale organisaties en dierenvrienden. Daar konden de honden de volgende morgen naar toe, en daar zouden ze kunnen blijven tot ze naar de VS zouden worden gebracht. Die nacht zouden ze nog in de vrachtwagen in het slachthuis blijven.

De volgende morgen bleek dat enkele honden de nacht niet hadden overleefd. De andere honden werden bevrijd en naar de dierenarts gebracht en vandaar naar de organisaties en dierenvrienden die hun steun hadden toegezegd, om de dieren te beschermen en te verzorgen tot aan hun reis naar de VS.

Marc: Voor deze dieren is dit echt de eerste dag – van de rest van hun leven!

U zult begrijpen dat de verzorging en voeding van deze honden geld kost. Wilt u Marc Ching helpen met een donatie, zodat hij zijn geweldige werk kan blijven doen? Doneert u dan vandaag nog! Met ieder bedrag, groot of klein, zijn wij heel blij! Binnengekomen donaties worden direct naar de AHWF overgemaakt. Alvast hartelijk dank namens Marc Ching en de honden!

Nieuws !