Wij onvingen van Animals Asia het volgende bericht

Dank u, Stichting Save the Moonbears, voor uw jarenlange steun! Toen het Corona-virus zich over de hele wereld verspreidde, waarbij het iedereen die het op zijn weg tegenkwam zware last bezorgde, hebben wij ons beschaamd gevoeld: zoals wij overladen werden met hulp uit de hele wereld…......! Slechts met hulp zoals deze – zoals de uwe – kunnen onze teams voortgaan met het beschermen van de dieren in Azië. en het verbeteren van hun levens.  Daarom: onze grote dank voor uw onwankelbare steun!
 
De verzorging en het welzijn van de beren                              
Hoewel 2020 belooft het jaar van de grote uitdagingen te worden, hebben onze prachtige beren gelukkig geen idee van al het extra werk dat om hen heen uitgevoerd wordt om opgewassen te zijn tegen de gevolgen van het Corona-virus. Dank zij de onvolprezen personeelsleden van de Chinese en  Vietnamese Berenopvangcentra, gaan onze beren verder met hun zorgeloze, speelse leventje, vrij van alle moeilijkheden in de wereld. Over het hele omheinde terrein leggen  onze medewerkers lange afstanden af om alles in het oog te houden en ononderbroken voor de veiligheid garant te staan van het personeel,  de beren en de kleine dieren die aan onze zorgen zijn toevertrouwd.
 
Wij vragen aandacht voor enkele nieuwe leden van onze familie
- De berinnen Sugar en Spice werden in april 2019 bevrijd uit een circus. Deze nog jonge zusjes krijgen weer vertrouwen in mensen en hebben vriendschap gesloten met een ander jong beertje, dat Scooby heet en ook vorig jaar bevrijd werd. Helaas zullen deze jonge dieren niet kunnen terugkeren naar de wilde natuur, want ze hebben niet de vaardigheden om daarin te kunnen overleven, maar we hebben hen het op één na beste kunnen geven: ruimte in een groen reservaat, goede verzorging en liefde.
 
- Phoenix werd in de zomer van 2019 op een bouwterrein gered. Haar galblaas moest verwijderd worden; het orgaan was door de herhaalde gal-extracties ziek geworden. Phoenix heeft zich aangesloten bij een groep beren die, net als zij, bevrijd zijn, en de dieren kunnen het uitstekend met elkaar vinden.

Nieuws !