Laos Wildlife Rescue Cente

Wij zijn een zusterorganisatie van Edwins' WFFT. LWRC bestaat inmiddels iets meer dan een jaar. Wij hebben de oude vervallen nationale dierentuin overgenomen (inclusief alle dieren) en zijn samen met Edwin de uitdaging aangegaan om deze dierentuin in de loop van de komende jaren om te toveren naar een opvangcentrum van internationale standaard.

Michelle Walhout en haar man Sebastien runnen het Laos Wildlife Rescue Centre (LWRC) in Laos ongeveer 60 km ten noorden van de hoofdstad. LWRC is het eerste officiƫle opvangcentrum van het land dat in staat is verschillende diersoorten vanuit nationaal niveau en in samenwerking met de overheid op te vangen. Wij zijn een zuster organisatie van Edwins' WFFT.

LWRC bestaat inmiddels iets meer dan een jaar. Wij hebben de oude vervallen nationale dierentuin overgenomen (inclusief alle dieren) en zijn samen met Edwin de uitdaging aangegaan om deze dierentuin in de loop van de komende jaren om te toveren naar een opvangcentrum van internationale standaard. De dierentuin zal uiteindelijk volledig zijn deuren sluiten, en alle dieren zullen de rest van hun leven vredig bij ons kunnen slijten.

Laos is een land waarin illegale handel (in beren) nog enorm veel voorkomt. Galblaas 'boerderijen' zijn nog legaal en daarbij is de handel in baby beren (om door te vieren naar Vietnam en China) onvoorstelbaar groot.

 

 

 

Beren in Laos