Help de Tijgers !

Overal in de wereld zijn dieren het slachtoffer van rampen, verwaarlozing of mishandeling. Ze worden gezien als product, gebruikt ter vermaak of simpelweg genegeerd, in dit geval gaat het nu over de tijgers. Zoals, tijgerwelpjes op sterkwater, kettinkjes van tijgerbot, een slachthuis en ingevroren karkassen.

Edwin Wiek die al vijftien jaar bezig is om deze tijger tempel te sluiten ziet het als een soort halve oplossing. Er moeten nieuwe faciliteiten gebouwd worden terwijl die al in op het tempelterrein aanwezig zijn. Hij wil de monniken eruit, de tijgers erin en het complex inrichten als een educatiecentrum. Wilt u ook deze dieren helpen?

Vijf Tijgers in beslag genomen

Onlangs werden de eerste 5 tijgers `s nachts door Thaise autoriteiten weggehaald uit de beroemde Tiger Tempel. Hiermee wordt er een begin gemaakt met het aanpakken van het illegaal uitbuiten en verhandelen  van deze dieren.

Een bericht dat 5 uur na onze eerste melding verscheen: een Australische organisatie beweert dat we de media buiten spel hebben gezet door vanmorgen ons nieuws over deze aangelegenheid naar buiten te brengen. Namens onze oprichter, Edwin Wiek willen we duidelijk naar voren brengen dat er beslist geen sprake van is dat we aan de media voorbij zijn gegaan of erop uit zijn geweest publicatie van dit nieuws te verhinderen. De autoriteiten hebben ons, en de plaatselijke Thaise media van dit laatste nieuws op de hoogte gesteld zonder ons te vragen de publicatie ervan in de weg te staan, alsof het mogelijk zou zijn geweest dit nieuws geheim te houden.

De verdere maatregelen ten aanzien van de misbruikte en gemartelde tijgers zullen de nu volgende dagen en weken genomen worden, maar de media zullen hierover niet van te   voren verwittigd worden. De autoriteiten kunnen hun werk (kunnen) doen zonder vertragingen door grote aantallen verslaggevers of door gehuurde criminelen (?), die moeilijkheden in het bijzijn van de camera`s zouden willen veroorzaken.

Onlangs werden de eerste 5 tijgers `s nachts door Thaise autoriteiten weggehaald uit de beroemde Tiger Tempel.