Berengalboerderijen

Berengalboerderijen zijn sinds 2005  illegaal in Vietnam. Vanaf dat jaar moest elke beer in gevangenschap gechipt worden. De eigenaren konden echter de ruim 4000 beren op de boerderijen  blijven houden, dus de wrede praktijken konden in feite toch gewoon doorgaan. Tussen 2005 en nu zijn er vele beren door Animals Asia gered, maar er zijn ook veel dieren overleden. Nu zitten er nog circa 1000 galberen in gevangenschap.

In 2017 ondertekende de regering echter een overeenkomst met Animals Asia, dat in 2022 alle galbeerboerderijen gesloten zullen zijn, en de resterende 800 beren naar ons opvangcentrum zullen worden gebracht.

 

Sinds 1998 heeft Animals Asia gewerkt aan het wereldwijd bekendmaken van de berengalboerderijen en de afschaffing daarvan, altijd in overleg met de autoriteiten. Deze geweldige organisatie heeft meer dan 600 beren gered in Vietnam en China. Tegenwoordig leiden bijna 200 geredde beren in het Vietnam Bear Rescue Center van Animals Asia, terwijl nog eens 192 worden verzorgd het berenopvangcentrum van Animals Asia  in China.

Animals Asia werkt in Aziƫ om een eind te maken aan de beerboerderijen.

De berengalindustrie

Beren in AziĆ« worden gevangen gehouden voor hun gal, die afgetapt wordt via wrede en pijnlijke methoden, en vervolgens wordt de gal verkocht als traditioneel medicijn. De beren lijden zeer veel pijn, elke dag weer, en dat zo jaren lang. Soms wordt er twee keer per dag gal afgetapt. De dieren zitten in heel kleine kooitjes waarin ze zich nauwelijks kunnen bewegen.  De berengalindustrie is totaal overbodig. Er zijn al lang alternatieve medicijnen op plantaardige basis ontwikkeld, die hun werking hebben bewezen.

Onnodig lijden.

De gal wordt bij de beren op een zeer pijnlijke manier afgetapt, vaak door mensen die er geen ervaring mee hebben. Sommige beren moeten deze hel wel 20 tot 30 jaar doorstaan. Maar er zijn ook beren die binnen drie maanden overlijden aan de gevolgen van deze vreselijke marteling.
De beren hebben tumoren, infecties, gebroken tanden (door het bijten op de tralies) stereotiep gedrag , (zoals heen en weer zwaaien van het hoofd, of met het hoofd tegen de muur slaan)
P.S. Animals Asia is opgericht door Jill Robinson, en is de enige organisatie die zich voor 100% inzet voor de redding en opvang van galberen. .

  Over wreedheden