In totaal zijn er 5 beren gered, drie jonge welpjes en twee volwassen beren.

Vorige week werd Animals Asia gealarmeerd over de benarde situatie van een berenwelp die ronddoolde in een tuin van een woonhuis, en een tweede volwassen beer die tientallen jaren op een galboerderij had doorgebracht. Toen ons team arriveerde om de welp te redden, hoorden we dat er nog twee welpen in beslag waren genomen van een handelaar in wilde dieren - dezelfde persoon die de eerste welp had gestolen en verloren.
 
De welpen zijn broers en zussen! Een vrouwtje, die we Bamboo hebben genoemd, en twee broertjes, Nhien en Nhi. Daarna ging het team op weg om de volwassen beer te redden, die we Plum hebben genoemd.
Na vier vermoeiende dagen onderweg te zijn geweest, zijn ons reddingsteam en de vier beren weer veilig terug in ons reservaat. We brengen u binnenkort meer updates, maar voor nu, bedankt voor het thuisbrengen van deze prachtige beren!

Nog een beer gered van een galboerderij!

We zijn heel erg blij om Anh Trang de 5de beer in een week in ons reservaat te verwelkomen. Anh Trang heeft jaren doorgebracht in een kleine kooi op een galboerderij in een dorp net buiten Hanoi.
Het dorp, Phung Thoung, is een beruchte galbeer-hotspot, waar ongeveer een kwart van de overgebleven galberen in Vietnam wordt gehouden. Hij is pas de derde beer die uit het dorp is gered.
Anh Trang betekent 'maanstraal' in het Vietnamees, dus hebben we hem deze naam gegeven in de hoop dat hij het leidende licht zal zijn voor de rest van de beren die nog steeds wanhopig wachten om gered te worden.