Solo

Op woensdag 19 juni 2019 bevrijdden we een berin uit haar kooi, op een Vietnamees bouwterrein. We noemen haar Solo.

De bijzonderheden over dit deerniswekkende dier zijn nog vaag. Het enige dat we weten is, dat dit slachtoffer de meest verschrikkelijke ellende heeft meegemaakt!
Solo werd 14 jaar geleden in een kooi opgesloten, en tot op deze dag werd zij er alleen even uitgetrokken voor de gal-extractie, en zelfs dan was zij altijd in een toestand van bewusteloosheid.
Maar op 19 juni jl. hebben we Solo voorgoed uit haar gruwelijke gevangenis gehaald en haar veilig meegenomen naar ons reservaat bij Hanoi.

Solo is al op weg naar herstel! Ze is dol op zoete traktaties, en het eten gaat steeds beter! Elke keer dat ze de liefde voelt waarmee de lekkernijen haar worden voorgezet, worden haar trauma’s makkelijker te overwinnen. Als ze, onder narcose, eenmaal een volledig gezondheidsonderzoek heeft ondergaan, zullen we meer over haar te weten komen. Maar nu al is zeker, dat ze nog lange tijd geneeskundige behandeling nodig zal hebben! Waarschijnlijk is Solo in de natuur bij haar moeder weggeroofd, en heeft ze moeten aanzien dat haar moeder voor haar ogen door stropers werd gedood. Vervolgens heeft ze 14 jaar lang in een kooi geleden onder pijnlijk misbruik en mishandeling.

P.S. Met uw steun worden levens werkelijk veranderd. Denk nog maar een aan Sugar en Spice, de angstige kleine beertjes, die in april gered werden uit een onbarmhartig, wreed circus. Dankzij u zijn deze prachtige beertjes er nu zo goed aan toe dat ze naar buiten kunnen gaan en met elkaar kunnen spelen! Een kleine gift  zou ons al een eind op weg helpen naar de fysieke en psychische genezing van Solo en om de andere vier beren naar een veilig thuis – ons reservaat – te brengen.