Uno

Animals Asia heeft dit onlangs bereikt  met de redding van een beer uit het district Phu Tho. Na 18 jaren in gruwelijke gevangenschap te hebben doorgebracht, is maanbeer Uno bevrijd van een leven waarin hij omgeven door 6 wanden, tussen ijzeren tralies, zonder luchtruim boven zijn hoofd en zonder gras onder zijn voeten.
De Aziatische zwarte maanbeer Uno, is een van de 9 beren die bestemd waren om levenslang op de galboerderij in het gebied te blijven, volgens het Departement van Bosbescherming.
Hij werd aan Animals Asia overhandigd door een gezin dat hem 18 jaar lang in een kooi opgesloten had gehouden. Uno is een van de vele beren die uw hulp nodig hebben. Wij vagen om uw donatie voor Uno`s herstel en voor ons werk om de berengal-industrie ook elders te beƫindigen.
De redding van  Uno was een belangrijke stap in de richting van ons doel. Ze vond plaats op een afstand van slechts een paar minuten van de weg naar Phung Tuong Village, het grootste berengal-industriegebied, waar 146 beren in kooien zitten voor de gal-extractie.