Archief

De oprichting.

De oprichting van Stichting Save The Moonbears

Na een jaar van intensieve voorbereidingen was het eindelijk zover. Op 8 november 2008 ging Stichting Save The Moonbears van start.

De stichting werd opgericht door een groep enthousiaste dierenliefhebbers die zich inzetten voor het welzijn van maanberen in Azië. De beren worden daar vaak mishandeld en uitgebuit, onder meer voor de berengalindustrie.

In de afgelopen 15 jaar heeft Stichting Save The Moonbears veel bereikt.  Zo heeft de stichting geholpen met steun bij de bouw van berenopvangcentra in Thailand en Vietnam, en heeft ze bijgedragen aan het opzetten van educatieprogramma's om mensen bewust te maken van het lot van maanberen.

Stichting Save The Moonbears blijft zich inzetten voor het welzijn van maanberen. De stichting hoopt dat steeds meer mensen zich zullen aansluiten bij hun strijd, zodat nog veel meer beren gered kunnen worden.

Actie "Een aardig plan" groep B5: Zonnewijzer Heerlen zamelt 146 euro in voor maanberen

Heerlen, 19 januari 2014 - De Zonnewijzer uit Heerlen heeft geld ingezameld voor maanberen. Het bedrag dat ze hebben opgehaald is 146 euro.

Het thema van de school was "Een aardig plan". Groep B5 koos als "Een aardig plan" om geld in te zamelen voor de stichting die zich inzet voor het redden van maanberen in gevangenschap.

De kinderen verkochten chocoladeletters en -koekjes en organiseerden een rommelmarkt. Ook gingen ze langs de deuren om geld in te zamelen.

De opbrengst van de actie gaat naar de Stichting Maanberen. Deze stichting zet zich in voor het behoud van maanberen in het wild.

De school is trots op de inzet van de kinderen. "Het is mooi om te zien dat ze zich inzetten voor een goed doel", zegt de directeur. "We hopen dat we met deze actie een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van de maanberen."

 

Vrijwilligers halen €134,- op voor beren

Elmie en Ciska, vrijwilligers van Stichting Save The Moonbears, hebben op de jaarmarkt in Roermond €134,- opgehaald voor de beren. Elmie was zeer enthousiast en wist iedereen naar de kraam te lokken om een handtekening te zetten. Daarnaast heeft Elmie al meer dan €1.700,- gedoneerd aan de stichting.

Braderie 

Jolanda en Ciska de Hilster stonden zaterdag 22 mei 2010 in Almere op de braderie.
Ciska stond met een standje op zondag 19 juni 2010 op de Egelopvang in Zoetermeer,. 
Ellen en Ciska stonden met een stand op de EO dag.

 

Ralph fietst La Marmotte voor beren in Vietnam

Nederlandse wielrenner fietst 174 kilometer en 5000 hoogtemeters voor beren in Thailand

Ralph, een Nederlandse wielrenner, heeft de La Marmotte gefietst om geld op te halen voor de beren in Vietnam. De La Marmotte is een van de zwaarste wielertochten ter wereld, met 174 kilometer en 5000 hoogtemeters. Ralph wist de tocht in 11 uur en 45 minuten te voltooien.

Met zijn actie heeft Ralph 900 euro opgehaald voor de Stichting Save the Moonbears. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van beren in Vietnam. De beren worden daar vaak gebruikt om berengal te produceren.

Ralphs actie is een inspirerend voorbeeld van hoe je met je sportprestaties een verschil kunt maken voor het goede.

 

Cheque

Studenten van de opleiding Dierverzorging & Wildlife uit Zwolle hebben voor hun mini-onderneming een product ontwikkeld waarvan de opbrengst naar Stichting Save The Moonbears gaat. Ariënne van Rijthoven en Ciska de Hilster ontvingen vandaag een cheque van € 662,17.

De studenten zijn trots op hun prestatie en willen iedereen bedanken voor de steun. Ook Groene Welle wordt bedankt voor de samenwerking. Animals Asia, de organisatie die zich inzet voor het welzijn van maanberen, is ook blij met het bedrag. Stichting Save The Moonbears heeft het bedrag inmiddels overgemaakt naar Animals Asia.