Waar gaat u geld heen

U donatie gaat naar voeding medicatie operatie revalidatie

Animals Asia

Het dierenziekenhuis is een essentieel onderdeel van hun missie en biedt hoogwaardige veterinaire zorg aan beren, evenals andere geredde dieren zoals honden, katten en zelfs exotische dieren. Het ziekenhuis is uitgerust met ultramoderne faciliteiten en heeft getalenteerde dierenartsen en verzorgers in dienst die zich met passie inzetten voor de revalidatie en het herstel van deze dieren. Ze behandelen niet alleen fysieke verwondingen, maar bieden ook psychologische en emotionele ondersteuning aan dieren die vaak jarenlang onvoorstelbaar leed hebben ondergaan.

Animals Asia ziekenhuis.

De chirurgische faciliteiten en het ziekenhuis van het reservaat zijn uitgerust met apparatuur voor veterinaire anesthesiebewaking, een draagbaar echoapparaat, oogheelkundige en tandheelkundige apparatuur en laboratoriumfaciliteiten ter plaatse om de geredde beren de best mogelijke kans op herstel te geven.

Revalidatie.

Zodra de beren hun operaties  en hun gezondheidscontroles hebben gekregen, worden ze naar de herstel kooien gebracht om ze geleidelijk te laten wennen aan hun grotere ruimte. Afhankelijk van hun herstel blijven de beren ongeveer vier maanden in de herstel kooien.  Daarna worden ze verhuisd naar de holen waar ze geleidelijk kennismaken met de andere beren. 

In de herstel kooien en de holen krijgen de beren bladeren (vers groen) om nesten te bouwen en om op te kauwen. Ze krijgen ook speelgoed om mee te spelen, een lekkere  douche van onze verzorgers en speciale traktaties om ze lekker bezig te houden. De volgende stap en de meest opwindende, is de introductie in het revalidatiecentrum. Hier kunnen ze weer leren zwemmen en klimmen en weer leren om gewoon beer te zijn! 

WFFT Dierenziekenhuis

Het WFFT Wildlife Hospital is het allereerste natuurziekenhuis in Thailand, gebouwd in 2005. Ons ziekenhuis behandelt jaarlijks honderden wilde dieren, maar we zijn ook open voor het publiek voor hun huisdieren en vee. Er zijn fulltime dierenartsen en dierenartsverpleegkundigen werkzaam in ons dierenziekenhuis.
Ons ziekenhuis heeft drie hoofddoelen:
   
Het ondernemen van reddingsoperaties voor verwaarloosde en mishandelde dieren in het wild in heel Thailand, en het bieden van medische noodbehandeling en langdurige zorg en rehabilitatie.
Het bieden van levenslange veterinaire zorg voor dieren die niet in het wild kunnen worden teruggezet.
Om gezondheidszorg te bieden aan lokale huisdieren en dieren om onze lokale gemeenschap te helpen.
Een donatie van u vandaag zal helpen bij het behandelen en verlenen van essentiĆ«le zorg aan gewonde, zieke en mishandelde dieren in het wild. Daarnaast verwelkomen we ook ziekenhuisvrijwilligers om te helpen met alle taken in en rond het ziekenhuis, inclusief schoonmaken en dierenbehandelingen. 
 

Waar gaat u geld heen!

Stichting Save the Moonbears is een organisatie die zich richt op het beschermen van maanberen, ook wel bekend als Aziatische zwarte beren. Deze beren worden vaak gebruikt voor hun galblaas in traditionele Chinese geneeskunde, waardoor ze worden gevangen en mishandeld in berenboerderijen.

Het geld dat wordt ingezameld door Stichting Save the Moonbears gaat naar verschillende doelen om deze beren te beschermen en hun levensomstandigheden te verbeteren. Een groot deel van het geld gaat naar het redden en rehabiliteren van beren die uit berenboerderijen zijn gered. Dit omvat medische behandelingen, voeding en huisvesting, en psychologische ondersteuning om de beren te helpen herstellen van hun traumatische ervaringen.

Een ander belangrijk doel van de organisatie is om bewustzijn te creƫren over het probleem van beren in gevangenschap en het belang van hun bescherming in het wild. Het geld wordt daarom ook gebruikt voor educatieve programma's en campagnes om het publiek te informeren over de kwestie.

Tot slot steunt Stichting Save the Moonbears ook projecten die zich richten op het beschermen van het leefgebied van maanberen in het wild, zoals het behoud van bossen en andere natuurlijke habitat waar deze beren leven.

Kortom, het geld dat wordt ingezameld door Stichting Save the Moonbears gaat naar verschillende doelen om deze prachtige dieren te beschermen en hun levensomstandigheden te verbeteren, zowel in gevangenschap als in het wild.

Vanaf het moment dat de door ons geredde beren in het opvangcentrum komen tot het einde van hun leven (beren kunnen wel 30 jaar worden!) hebben we nu de verantwoordelijkheid voor hun welzijn. Eenmaal hersteld wonen de beren in  seminatuurlijke kassen, met toegang naar de holen voor onderdak en naar de zwembaden om af te koelen.