Oprichting van Stichting Save the Moonbears

In december 2007 zag ik een documentaire op Animal Planet over de zwarte Aziatische beer, ook wel de moonbear genoemd. De beelden die ik zag waren schokkend. Ik wist niet dat er zoiets bestond als het aftappen van gal uit beren. De beren lagen in kleine kooitjes, en dagelijks werd er gal uit hun lichaam gehaald. Deze gal wordt in China gebruikt voor de traditionele geneeskunde. Ik was verbijsterd. Ik wilde iets doen om deze dieren te helpen. Via Google kwam ik in contact met de Animals Asia Foundation, een organisatie die zich inzet voor het beĆ«indigen van de berengalindustrie. Ik wilde in Nederland geld inzamelen voor Animals Asia, maar dat bleek niet makkelijk. Ik reisde door het hele land, maar ik haalde geen donaties op. Het kostte me alleen maar veel geld.

 

Ellen

"Ik ben Ellen Schaddelee, ik kwam bij toeval op de site van The Animals Asia Foundation terecht en zag toen de gruwelijke behandeling die de beren moeten ondergaan voor het aftappen van hun gal. De dieren lijden ontzettend!! Ik heb toen kontakt opgenomen met Ciska de Hilster van "Save the Moonbears" en ben zodoende betrokken geraakt bij haar Stichting. Zij doet fantastisch werk !!

Ellen is een echte dierenvriend. Ze zet zich in voor het welzijn van katten, zowel in Nederland als in het buitenland. Ze haalt oude en mishandelde katten uit oorlogsgebieden en andere moeilijke situaties, om ze een nieuw en liefdevol thuis te geven.

 

Maaike

Ik ben Maaike van Veen, vegetariƫr, en al jaren bezig om het leed wat miljoenen dieren in welke industrie dan ook moeten ondergaan, zichtbaar te maken voor het grote publiek. Mensen informeren en hopelijk tot inkeer te laten komen geen producten of diensten van en met dieren te gebruiken.
Ciska de Hilster en haar stichting Save the Moonbears ken ik inmiddels al 15 jaar. Zij heeft met haar tomeloze inzet al veel goed werk verricht voor de dieren de afgelopen jaren.

Met mijn bijdrage als bestuurslid probeer ik haar zoveel mogelijk bij te staan zodat hopelijk en zo snel mogelijk een einde komt aan het vele lijden in deze vreselijke berengal-industrie en hondenvleeshandel.
Elk dier verdient een dierwaardige en respectvolle behandeling!!