Animals Asia redt weer zes beren

De beren, die we Angel, Noel, Giáng Sinh , Tuyết , Thông  en welp Pudding hebben genoemd ,zijn overgebracht van het Hanoi Wildlife Rescue Centre (HWRC) waar ze verbleven sinds de redding. Zijn aangekomen op ons berenresevaat in Vietnam Tam

Een langdurige relatie.

Animals Asia werkt al vele jaren nauw samen met het HWRC, een door de overheid beheerd opvangcentrum voor in het wild levende dieren. We hebben gespecialiseerde hulp en advies geboden bij de rehabilitatie van de geredde dieren, waaronder eerder dit jaar toen we het kostbare maanbeerjong Pudding voor het eerst ontmoetten.
In april 2021 namen Vietnamese boswachters twee kleine berenwelpjes in beslag in het noordwesten van Vietnam en zorgden ervoor dat ze naar het HWRC werden gebracht.

Beide welpen waren ernstig ziek, dus belde het personeel van het opvangcentrum Animals Asia om onze hulp te vragen om hen de beste overlevingskansen te geven.
Tragisch genoeg overleed een van de welpen voordat hij het opvangcentrum had bereikt. Zodra het andere jong in het HWRC aankwam, kwam ons team van veterinaire en diergeneeskundige experts in actie en gebruikten zij al hun vaardigheden, kennis en ervaring om dit gebroken jong te helpen.
Gelukkig overleefde het welpje, dat we Pudding hebben genoemd, de nacht en haalden we allemaal opgelucht adem. We konden zijn broertje niet op tijd redden, maar we zouden ervoor zorgen dat Pudding een zo goed mogelijk leven zou hebben door HWRC voortdurend te adviseren over de voeding en verrijking van berenwelpen en over diergeneeskundige zorg. Dankzij uw steun kunnen wij dit blijven doen.