GROOT REDDINGSNIEUWS.

11 TIJGERS EN 2 BEREN MOETEN DRINGEND GERED EN HERPLAATST WORDEN.

Dit wordt onze grootste redding ooit. Maar het kan ALLEEN gebeuren met uw hulp. HELP vandaag nog.

Deze week heeft WFFT, samen met andere belanghebbenden waaronder Khun Lek Chailert van Save Elephant Foundation -  het nieuws ontvangen dat de dierentuin van Phuket binnenkort zijn deuren zal sluiten wegens financiële redenen. Phuket Zoo heeft daarom om hulp gevraagd bij het herplaatsen van de 11 tijgers en twee beren die momenteel in Phuket Zoo verblijven. Aangezien het WFFT over de faciliteiten en de deskundigheid beschikt om grote carnivoren te verzorgen en momenteel meer dan 30 andere beren huisvest, werd geconcludeerd dat het WFFT de beste levenslange verzorging zou kunnen bieden aan deze dieren, die dringend herplaatst moeten worden.
De redding en adoptie van elf tijgers in een reservaat zal de grootste tijgerredding in de geschiedenis van Thailand zijn. Gezien de financiële gevolgen van COVID-19 moet WFFT echter eerst de fondsen werven die nodig zijn om deze 13 dieren te redden. Daarom vraagt WFFT om financiële steun om deze historische reddingsactie te kunnen uitvoeren.

Edwin Wiek, oprichter en directeur van WFFT zegt: "Deze reddingsactie zal voor WFFT geen geringe opgave zijn. Alleen al de financiële middelen die nodig zijn om 13 grote dieren te redden en te vervoeren van Phuket naar WFFT zullen aanzienlijk zijn. Gedurende de COVID-19 pandemie hebben we meer telefoontjes dan ooit ontvangen van uitgaansgelegenheden die het zich niet meer kunnen veroorloven hun dieren te voeren. We proberen zo veel mogelijk te helpen. Het is echter een feit dat we zonder financiële steun niet meer kunnen helpen. We dringen er bij onze vrienden in Phuket, in Thailand en over de hele wereld op aan om alsjeblieft te helpen met wat een enorme redding zal zijn, niet alleen voor WFFT, maar voor de tijgers in Thailand."