Mobiel Ziekenhuis Redt Beren: Vier Beren Gered, Twee Overleden

Een Bericht van Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

WFFT heeft een mobiel ziekenhuis voor wilde dieren. We redden niet alleen dieren in het wild, maar bezoeken ook tempels en huizen waar wilde dieren worden gehouden. WFFT is tegen het houden van wilde dieren in gevangenschap, maar helaas is het in Thailand nog steeds wettelijk toegestaan.

We proberen deze dieren te helpen waar we kunnen. Soms kunnen we ze naar een betere plek brengen, of worden ze gered door ons reddingsteam.

Vijf Beren in Nood

Onlangs kregen we een tip over vijf beren die in een tempel leefden. Een zesde beer was al overleden aan een ziekte en gevild. De vijf overgebleven beren zaten in kleine, vieze kooien. Eén beer at niet meer, een andere spuugde groen spul uit, en een derde was al zijn haar verloren.

Eén van de beren, Kwan, is helaas ook overleden. Toen we twee weken later terugkwamen naar de tempel, waren er nog vier beren over. De kooien waren smerig en er lag bedorven voedsel in. Eén beer was erg ziek en had dringend medische hulp nodig.

Vier Beren Gered

We hebben de vier overgebleven beren gered en naar ons opvangcentrum gebracht. Van de zes beren die er oorspronkelijk waren, zijn er dus vier gered en twee helaas overleden.

De vier beren in ons opvangcentrum hebben nog veel zorg nodig om weer gezond en sterk te worden. WFFT kan deze zorg alleen bieden dankzij donaties.

Help Ons Helpen

Wilt u ons helpen WFFT te steunen met de nodige middelen om deze beren de best mogelijke zorg te kunnen blijven geven?

Doneer nu!