MOBIEL ZIEKENHUIS REDT BEREN

(Een bericht van Wildlife Friends Foundation Thailand - WFFT)

WFFT heeft een mobiel ziekenhuis voor wilde dieren. De organisatie redt niet alleen dieren in het wild, maar zij bezoeken ook tempels en huizen waar dieren uit het wild worden gehouden. WFFT is tegen het houden van wilde dieren in tempels en huizen, maar helaas is het wettelijk toegestaan. De enige mogelijkheid om deze dieren te helpen is: gaan kijken wat ze eventueel voor hen kunnen doen. Soms kunnen ze ervoor zorgen dat de dieren naar een betere plek worden gebracht, of soms kunnen ze door het WFFT-reddingsteam worden gered.

Zo kreeg WFFT een tip dat er vijf beren in een tempel zaten. Een zesde beer was al door een ziekte overleden en gevild. Vijf beren waren achtergelaten in kooien; eén beer at niet meer, en een andere beer spuugde een groene substantie uit; en weer een andere beer was al zijn haar verloren. Eén van de vijf beren, Kwan, is ook overleden. Toen WFFT twee weken geleden een bezoek aan deze tempel bracht vond men de vier beren die nog in de kooien zaten. Die kooien waren erg smerig en er lag bedorven voedsel in. Eén beer was heel erg ziek en moest gelijk behandeld worden.

De vier overgebleven beren zijn door ons gered en inmiddels verhuisd naar het WFFT-opvangcentrum! Van de zes beren die er eerst waren zijn er dus vier gered en twee helaas overleden. De vier beren zitten nu in ons opvangcentrum en er zal nog heel veel zorg aan hen besteed moeten worden om ze weer gezond en sterk te krijgen! Dat kan WFFT alleen doen dankzij donaties.Daarom vragen wij u: Wilt u ons helpen WFFT te steunen met de nodige middelen om de dieren deze goede zorg ook te kunnen blijven geven?