Animals Asia

Animals Asia opgericht door Jill Robinson.

Jill werkte 11 jaar lang voor het Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn (IFAW). Rond 1980 verruilde zij Engeland voor Hong Kong omdat zij gevraagd werd om te werken als adviseur voor de IFAW. Zij richtte zich op de markten van China en Zuid- Korea waar honden en katten verkocht worden voor consumptie. Zij startte toen een project op onder de naam: Friends Or Food (Vrienden of Voedsel) en gaf o.a.lezingen op scholen.

Beerboerderijen.

Jill hoorde veel praten over beerboerderijen en besloot een keer mee te gaan met een groep toeristen naar een beerboerderij. Op een bepaald moment dwaalde Jill van de groep af en kwam bij toeval in een betonnen kelder terecht. Wat zij daar toen zag was schokkend. De aanblik van de beren in minuscuul kleine kooitjes waarin zij amper konden bewegen en alleen maar konden liggen....., het leek voor Jill wel een horrorfilm waar zij in terecht kwam. Voordat de groep haar zou gaan missen lukte het haar om nog snel foto’s te maken van deze lijdende beren, om ze te laten zien aan de dierenorganisaties, als bewijs van deze wrede praktijken. Als een van de beren een poot naar haar uitsteekt en zij die zomaar vast kan pakken, zonder dat haar arm er afgerukt wordt, waar de beer het volste recht toe zou hebben gehad, neemt zij het besluit van haar leven: dit leed te gaan bestrijden en te vechten voor de vrijlating van al deze beren.  Zo richtte zij Animals Asia Foundation op, met als doelstelling: sluiting van alle beerboerderijen, een eind maken aan het vaak tientallen jaren lang lijden door de krappe huisvesting en het zeér pijnlijke dagelijks aftappen van gal!

In juli 2000 tekent China’s Wildlife Conservation Association een overeenkomst met Animals Asia Foundation (AAF) om 500 beren te bevrijden. AAF werkt nu met de overheid om de boerderijen te sluiten. De boeren krijgen ondersteuning bij het zoeken van ander werk. De regering heeft beloofd om geen nieuwe vergunningen meer te verstrekken. Maar er zitten nog steeds 7000 tot 10.000 beren opgesloten in boerderijen.

Stop dit berenleed

U kunt ons steunen vanaf 5 euro per maand. Met uw bijdrage kunnen we het verschil maken in de levens van duizenden galberen in nood. Deze dieren hebben u nodig!. Steun alstublieft ons werk voor de beren en word vandaag nog donateur van Stichting Save The Moonbears! Red samen met ons de galberen in nood!

Dank u wel!