Onze beren

Tot nu toe heeft Animals Asia  671 beren gered, waarvan ze nu  momenteel de zorg dragen over 322 beren. Vietnam redding beren, tussen juli en september hebben we negen maanberen gered in Vietnam. Zeven van deze beren kwamen uit het dorp Phung Thuong ,de meest beruchte berengal plaats in Vietnam. We zijn verheugd te kunnen bevestigen dat na deze reddingen, drie galboerderijen voorgoed hun deuren hebben gesloten. De aankomst van de laatste beer in ons reservaat was in september de redding van onze 253e beer in Vietnam. In het reservaat wonen nu 202 beren gered van boerderijen,  en mensenhandel... gevangenschap, waardoor we steeds dichter bij het einde komen.  Onze laatste redding, was Marmalade, zij is klaar met haar quarantaine periode en zal binnenkort bij de andere beren komen. Beer Team Manager Phuong Thanh Dang,
bekend als Ellie, zei: "het feit dat Marmalade gechipt was heeft ze alsnog 17 jaar opgesloten gezeten in een kleine kooi. We zijn heel erg blij dat we haar daar weg hebben kunnen halen.

Paddington werd eind september gered uit een galboerderij in Nam Dinh, waar ze ...onvoorstelbaar lijden. Helaas is ze in de korte tijd dat zij bij ons was overleden aan een hersenbloeding. Wij zijn blij dat we haar nog hebben kunnen redden.
"Ze was een lieve, mooie en nieuwsgierige beer. Een week na de redding van, Marmalade, die werd gered op 29 september, 2022  en werd Paddington's eerste metgezel nadat ze 17 jaar alleen in het
donker heeft gezeten. R.I.P.

China

Ondertussen gaat het team van ons China berenopvangcentrum gewoon door ondanks  de heetste zomer in Chengdu in 60 jaar. 1-16 september was de stad afgesloten na een piek in COVID-gevallen. De opvangcentrum draaide voor 50% , en heeft het team ervoor gekozen om op het opvangcentrum te blijven, weg van hun eigen familie, om...voor de beren te blijven zorgen.

We hebben nu meer ruimte gekregen, voor als er een overstroming komt kunnen wij nu de 58 beren nu goed huisvestingen.

Project enge wolf

Mens- Beer

Na uitgebreide besprekingen met 3 autoriteiten in China (Pengzhou, Baoxing en Pingshan), zijn we voorlopig overeengekomen... om het "enge wolf" project volgend jaar uit te voeren.
Het "enge wolf"-project vindt zijn oorsprong in
Japan en is ontwikkeld om beren weg te houden van door mensen bewoonde gebieden en uit de buurt van gewassen te houden. De 'enge wolf' heeft infrarood oplichtende ogen die de aanwezigheid van een beer detecteren. Hij maakt ongeveer 70 verschillende geluiden om de
beer weg te jagen uit het gebied, en beschermt het leven van de beren, mensen en ook...vee. Het proefproject wordt momenteel gedaan in Japan en heeft zeer positieve resultaten.

Het nieuwe berenopvangcentrum in Bach Ma Nationaal Park
De bouw is begonnen en de nieuwe quarantainegebied moet klaar zijn volgend jaar in de lente. In juli 2022 hebben wij een nieuw team gevormd en opgeleid voor onze nieuwe Bach ma beren opvangcentrum. Zij gaan het beren reservaat beheren.

Vrouwen in leiderschapstraining bij Animals Asia willen we gelijke kansen bieden voor zowel vrouwen als mannen om door te laten stromen naar leidinggevende functies. Om te helpen dit te bereiken, hebben we dit jaar een leiderschapsprogramma voor vrouwen in ons reservaat, waar Vietnamese vrouwen...de kans krijgen om deel te nemen aan zeven intern geleide leersessies die geleid worden door Amy Saunders, Team Manager Berenopvang.