Wilde dieren in Thailand

Thailand heeft een rijke biologische diversiteit. De druk van de mens, zoals overexploitatie, habitatverlies en habitatdegradatie, drijft veel van de Thaise dieren echter naar de rand van uitsterven.

Bovendien worden jonge gibbons, makaken, lori's, beren en andere wilde dieren vaak illegaal uit het wild gestroopt om te worden verkocht als huisdier, foto-object of gebruikt in andere onmenselijke toeristische attracties. WFFT doet haar best om deze dieren uit de erbarmelijke omstandigheden te halen waarin ze leven en om zowel lokale als internationale gemeenschappen voor te lichten over dierenwelzijn en het behoud van wilde dieren.

Wilde dieren in Thailand: een rijkdom die bedreigd wordt

Thailand is een land met een rijke biodiversiteit. Het is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, tijgers, beren, gibbons, apen, reptielen en vogels.

Helaas wordt deze rijkdom bedreigd door menselijke activiteiten. Overexploitatie, habitatverlies en habitatdegradatie zijn allemaal factoren die bijdragen aan het uitsterven van veel Thaise dieren.

Illegale handel in wilde dieren

Een ander groot probleem is de illegale handel in wilde dieren. Jonge gibbons, makaken, lori's, beren en andere dieren worden vaak uit het wild gestroopt om te worden verkocht als huisdier, foto-object of gebruikt in andere onmenselijke toeristische attracties.

Deze dieren worden vaak onder erbarmelijke omstandigheden gehouden en worden blootgesteld aan mishandeling. Ze kunnen ook ziekten overdragen op mensen.

Acties voor dierenwelzijn en -behoud

Er zijn veel organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn en het behoud van wilde dieren in Thailand. Een van deze organisaties is de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT).

WFFT doet haar best om deze dieren uit de erbarmelijke omstandigheden te halen waarin ze leven. Ze bieden de dieren onderdak, medische zorg en revalidatie. Ook werken ze aan het bewustmaken van het publiek over de problemen waarmee wilde dieren in Thailand worden geconfronteerd.

Wat kunt u doen?

U kunt ook een bijdrage leveren aan het behoud van wilde dieren in Thailand. Hier zijn een paar tips:

  • Vermijd het kopen van souvenirs gemaakt van wilde dieren, zoals ivoor, hoorns of huiden.
  • Informeer u over de problemen waarmee wilde dieren in Thailand worden geconfronteerd.
  • Steun organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn en het behoud van wilde dieren.

Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat de rijke biodiversiteit van Thailand behouden blijft voor toekomstige generaties.

Otters in nood

De Wereldwijde Federatie voor Wilde Dieren (WFFT) heeft 17 geredde Oosterse otters opgevangen. Hoewel het illegaal is om otters te verhandelen en ze een beschermde diersoort zijn in Thailand, bestaat de otterhandel helaas nog steeds. Deze meedogenloze handel drijft deze bedreigde diersoort tot uitsterven.

De otters die door de WFFT zijn gered, waren in verschillende toestand. Sommigen waren gewond of ziek, anderen waren ondervoed of vervuild. De otters zijn nu veilig in de opvang van de WFFT, waar ze de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Een nieuw thuis voor Pun Pun

De WFFT kreeg ook een telefoontje van een familie die een nieuw tehuis zocht voor hun huisdier, een 10 maanden oude Aziatische kleine-klauw otter (Amblonyx cinerea) genaamd "Pun Pun". De familie had besloten om Pun Pun te herplaatsen omdat ze niet langer voor hem konden zorgen.

De WFFT was blij om Pun Pun een nieuw thuis te kunnen bieden. De otter is nu in de opvang van de WFFT, waar hij de kans krijgt om te spelen en te leren in een veilige en liefdevolle omgeving.

Wat kunt u doen om otters te helpen?

U kunt otters helpen door:

  • Niet te kopen of te gebruiken van producten die zijn gemaakt van ottervacht.
  • Het illegaal handelen in otters te melden bij de autoriteiten.
  • Donaties te doen aan organisaties die zich inzetten voor de bescherming van otters.

Door uw hulp kunt u bijdragen aan het behoud van deze prachtige dieren.

Stichting Save The Moonbears redt twee maanberen in Thailand.

Dankzij de snelle actie van Stichting Save The Moonbears zijn twee Aziatische zwarte beren gered uit een gesloten dierentuin in Thailand. De beren werden aangetroffen in erbarmelijke omstandigheden en hadden dringend hulp nodig.

Noodoproep van Wildlife Friends Foundation Thailand

Save The Moonbears werd via Facebook gealarmeerd door de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT). De dierentuin waar de twee beren zaten was al gesloten, waardoor de beren zonder voedsel, water of medische zorg achterbleven.