Wildlife Friends Foundation Thailand

Redding dieren

Wildlife Friends Foundation Thailand heeft zich toegewijd aan het redden en rehabiliteren van wilde dieren die slachtoffer zijn geworden van illegale handel, habitatverlies en andere bedreigingen. Ze bieden een veilige haven voor dieren zoals olifanten, tijgers, en gibbons, terwijl ze zich ook inzetten voor bewustwording en educatie.

Redding Wassana.

Hoewel ze slechts één olifant is, heeft ze de ongelooflijke kracht getoond om twee compleet verschillende levens te leiden. Gedurende meer dan 40 jaar werd Wassana uitgebuit, geketend en gedwongen om de lasten van toeristen te dragen, terwijl ze ontelbare littekens op haar hoofd en lichaam droeg als stille getuigen van het wrede gebruik van de haak. De diepe pijn die ze heeft doorstaan, is moeilijk voor te stellen. Maar vandaag de dag kunnen we met eigen ogen zien dat ze is getransformeerd tot een geheel nieuwe olifant. 

Wassana's aankomst bij WFFT in 2016 betekende een keerpunt in haar leven.

Ze onthulde al snel haar zelfverzekerde karakter - een ware powervrouw.

 

Redding Phuket Zoo

11 TIJGERS EN 2 BEREN MOETEN DRINGEND GERED EN HERPLAATST WORDEN.

Dit wordt onze grootste redding ooit. Maar het kan ALLEEN gebeuren met uw hulp. HELP vandaag nog.

Deze week heeft WFFT, samen met andere belanghebbenden waaronder Khun Lek Chailert van Save Elephant Foundation -  het nieuws ontvangen dat de dierentuin van Phuket binnenkort zijn deuren zal sluiten wegens financiële redenen. Phuket Zoo heeft daarom om hulp gevraagd bij het herplaatsen van de 11 tijgers en twee beren die momenteel in Phuket Zoo verblijven. Aangezien het WFFT over de faciliteiten en de deskundigheid beschikt om grote carnivoren te verzorgen en momenteel meer dan 30 andere beren huisvest, werd geconcludeerd dat het WFFT de beste levenslange verzorging zou kunnen bieden aan deze dieren, die dringend herplaatst moeten worden.
 

Over het WFFT Wildlife Reddingscentrum

Sinds de oprichting heeft het WFFT Wildlife Rescue Centre onderdak geboden aan 1000'en wilde dieren. Veel van deze dieren worden gerehabiliteerd en weer vrijgelaten in het wild. De dieren die niet kunnen worden vrijgelaten, krijgen een onderkomen voor de rest van hun leven.

Het Wildlife Rescue Centre is de perfecte plek voor vrijwilligerswerk met dieren. We hebben het hele jaar door een team van toegewijde vrijwilligers nodig. Bij ons krijg je de geweldige kans om vrijwilligerswerk te doen in Thailand, te werken met dieren en ons te helpen bij de verzorging van een grote verscheidenheid aan geredde wilde dieren. Het centrum heeft altijd hulp nodig van dierenliefhebbers, of het nu is in de vorm van vrijwilligerswerk, donaties of professionele hulp zoals veterinaire ervaring. Lees hieronder meer.